Reseptit

Fenkoli-porkkanakeitto

Porkkanakeitto piristää päivää oranssilla värillään. Keiton pinnalle ripoteltavat auringonkukansiemenet puolestaan takaavat ruoalle hyvän maun.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa salottisipulia
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 1 (300 g) fenkoli
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 g sahramia
  • 8 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • loraus oliiviöljyä

Valmistusohje

Fenkoli-porkkanakeitto saa väriä syventävän säväyksen sahramista. Keitto koristellaan paahdetuilla auringonkukansiemenillä.

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta ja varsiosat. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa hetken aikaa. Lisää joukkoon porkkanat ja fenkolit. Kääntele hetken.

3. Lisää kattilaan sahrami, kasvisliemi ja valkoviini. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

4. Nostele keiton pinnalle koristeeksi auringonkukansiemeniä ja muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

X