Reseptit

Kala-kasvispata ja tilliöljy

Kala-kasvispata onnistuu joko uunissa tai liedellä. Valuta valmiin padan pinnalle raikasta tilliöljyä ja tarjoa lisänä rapeakuorista leipää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kala-kasvispata

  • n. 700 g fileoitua kalaa (esim. kuhaa, siikaa tai lohta)
  • 1 tl suolaa
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerinvartta
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 5 maustepippuria
  • 3 dl kalalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1/2 sitruunaa

Tilliöljy:

  • 1 nippu tilliä
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kala-kasvispata ja tilliöljy tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja mausta suolalla.

2. Kuori perunat ja porkkanat, leikkaa pieniksi paloiksi. Viipaloi sellerinvarret. Laita kasvikset pataan tai laakeaan kattilaan. Lisää mausteet, kalaliemi, viini ja puolikas sitruuna viipaleina.

3. Kypsennä kasviksia joko liedellä miedolla lämmöllä tai 200-asteisessa uunissa. Lisää päälle kalapalat, kun kasvikset ovat pehmeitä. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia.

4. Silppua tilli, lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Hienonna sauvasekoittimella. Lisää öljy ja mausteet, sekoita edelleen hetki. Tarjoa tilliöljy kalapadan kanssa.

Katso myös: Kala-äyriäsispata

Katso myös Kotiliesi.fi: Portugalilainen kalapata

X