
Kaura-päärynäpannukakku
Aamupuuron jämistä teet maukkaan pannukakun. Pane puuroon kaurahiutaleiden lisäksi kauraleseitä niin pannariin tulee enemmän kuituja.
Jäikö kaurapuuroa tähteelle? Hyvä! Tässä viisi vinkkiä, joilla loihdit kattilan pohjalle jääneistä puuronrippeistä herkkua.
Ainekset
Pannukakkutaikina
- 2 dl kaurapuuroa
- 2 dl kauramaitoa
- 1 dl spelttijauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1-2 rkl ruokokidesokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Pinnalle
- 2 kypsää päärynää
- ripaus kanelia
tarjoiluun
- sulatettuja kotimaisia pakastemarjoja
Valmistusohje
Kaura-päärynäpannukakku tehdään näin:
Kaura-päärynäpannukakku on hävikin poistoruokaa, silllä se syntyy kätevästi aamupuuron jämistä.
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita sitten kaurapuuron joukkoon kaikki muut pannaritaikinan ainekset. Kääntele tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
2. Viipaloi päärynät ja asettele viipaleet pannarin pinnalle. Ripottele päärynöiden päälle hieman kanelia.
3. Paista päärynäpannaria 180-asteisessa uunissa noin 35-45 minuuttia, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin..
4. Anna pannarin seisahtaa hetki ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Tarjoile kaura-päärynäpannukakku sulatettujen pakastemarjojen kanssa.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Pannari maistuu aina:
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous