Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto
Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto on kaunis alkuruoka, joka sopii myös isompina annoksina alkusyksyn lounasruoaksi.
Ainekset
Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kesäsipuli
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 1 iso jauhoinen peruna
- 1 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1-2 dl tuoretta minttua
- 2 rkl paahdettuja salaattisiemeniä
Valmistusohje
Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Pese ja kuutioi kesäkurpitsat ja jauhoinen peruna.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsa ja perunakuutiot. Pyöräytä pari kertaa ja lisää suola, sokeri sekä vesi (lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät). Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen, kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja minttu.
4. Soseuta keitto tasaiseksi ja tarkista maku.
5. Jaa kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto kulhoihin ja viimeistele salaattisiemenillä.
Katso myös: Kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous