Reseptit

Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto

Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto on kaunis alkuruoka, joka sopii myös isompina annoksina alkusyksyn lounasruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäsipuli
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 dl tuoretta minttua
  • 2 rkl paahdettuja salaattisiemeniä

Valmistusohje

Kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Pese ja kuu­tioi kesäkurpitsat ja jauhoinen peruna.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilas­sa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kesäkurpitsa ja peruna­kuutiot. Pyöräytä pari kertaa ja lisää suola, sokeri sekä vesi (lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät). Kiehauta ja kei­tä hiljaa poreillen, kunnes kas­vikset pehmenevät.

3. Lisää tuorejuusto, sitruuna­mehu ja minttu.

4. Soseuta keitto tasaiseksi ja tarkista maku.

5. Jaa kesäkurpitsa-tuorejuustokeitto kulhoihin ja vii­meistele salaattisiemenillä.

Katso myös: Kesäkurpitsa-hasselpähkinäkeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokataan kesäkurpitsasta – katso herkulliset ohjeet

X