
Lohipastrami ja wasabikastike
Wasabilla, seesaminsiemenillä ja pippurilla maustettu lohipastrami on herkkua wasabikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 400 g lohifileen paksua keskipalaa
- 3/4 rkl karkeaa suolaa
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl rouhittua valkopippuria
Pastramiin
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 1,5 rkl wasabi-seesamimausteseosta (Santa Maria)
- 1-2 rkl (mustia) seesaminsiemeniä
Kastike
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl majoneesia
- 2-3 tl wasabia
- 2 rkl silputtua tilliä
- (sitruunamehua)
Valmistusohje
Lohipastrami ja wasabikastike tehdään helposti näin:
1. Pane lohi kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippurirouhe. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Pyyhi lohen pinnalta pois mausteet. Leikkaa kalapala pitkittäin 3–4 nahattomaksi tangoksi.
3. Sekoita wasabi-mausteseos, seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään. Ripottele seos kalatankojen pinnalle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla hetki niin, että kalan pinta kypsyy, mutta kala jää sisältä punaiseksi.
4. Kääri jokainen tanko erikseen kelmuun. Pane tangot jääkaappiin pariksi tunniksi. Sekoita kastike. Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa lohipastrami ja wasabikastike yhdessä alkupalana tai vaikkapa joulun kalapöydässä.
Herkulliset lohipastramit ja kastikkeet:
Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike
Lohipastrami ja tillimajoneesi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous