Luumuchutney
Mikä ihana väri! Hehkeä luumuchutney sopii monien jouluruokien, kuten pateen, possun ja kalkkunan kumppaniksi. Maista ja ihastu.
Ainekset
- 1 pieni punasipuli
- 1–2 omenaa
- 500 g tummia luumuja
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 rkl viinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele omenat. Silppua sipuli. Halkaise luumut ja poista kivet. Pane ainekset viinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Lisää tilkka vettä ja anna seoksen hautua hiljalleen noin puoli tuntia.
2. Poista kanelitanko ja lisää viinietikka. Sekoita luumuchutneytä hetki sähkövatkaimella.
Vinkki: Luumuchutney sopii monien jouluruokien, kuten maksapateen, joulukinkun ja kalkkunan kumppaniksi.
Muita lisäkeruokia luumusta:
Kotiliesi.fi: Luumu- tai kriikunahyytelö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous