Reseptit

Luumuchutney

Mikä ihana väri! Hehkeä luumuchutney sopii monien jouluruokien, kuten pateen, possun ja kalkkunan kumppaniksi. Maista ja ihastu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni punasipuli
  • 1–2 omenaa
  • 500 g tummia luumuja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 pala tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele omenat. Silppua sipuli. Halkaise luumut ja poista kivet. Pane ainekset viinietikkaa lukuun ottamatta kattilaan. Lisää tilkka vettä ja anna seoksen hautua hiljalleen noin puoli tuntia.

2. Poista kanelitanko ja lisää viinietikka. Sekoita luumuchutneytä hetki sähkövatkaimella.

Vinkki: Luumuchutney sopii monien jouluruokien, kuten maksapateen, joulukinkun ja kalkkunan kumppaniksi.

Muita lisäkeruokia luumusta:

744138-karpalochutney.jpg

Luumu-karpalochutney

824560-Luumukompotti_2048.jpg

Luumukompotti

756995-luumumarmeladi_Hautala.jpg

Madeiralla maustettu luumumarmeladi

Kotiliesi.fi: Luumu- tai kriikunahyytelö

X