1.5.2012

Mämmi-appelsiinijäädyke

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

2 ½ dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
700 g mämmiä
1 rasia (230 g) appelsiinimarmeladia

lisäksi:.

3 appelsiinia
1 dl vettä
1 dl sokeria

Valmistusohje

Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mämmi ja appelsiinimarmeladi keskenään. Sekoita vanilliinivaahto varovasti nostelemalla maustetun mämmin joukkoon.

Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan ja pidä pakastimessa vähintään vuorokausi.

Kuori appelsiinit ohuelti ja leikkaa kuoret suikaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää appelsiininkuorisuikaleet ja keitä, kunnes neste on lähes haihtunut ja kuoret ovat karamellisoituneet. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi.

Ota vuoka pakastimesta ja kasta se ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Pane tarjoiluvati vuoan päälle ja kumoa jäädyke tarjolle. Tarjoa appelsiinilohkojen ja appelsiininkuorisuikaleiden kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi