12.5.2012

Mansikkakakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

4 munaa
1.5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

1-1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Väliin

mansikka- ja banaaniviipaleita

Päälle

4 dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
mansikoita

Valmistusohje

Tee ensin pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta pois.

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille ja kostuta se vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kerros viipaloituja mansikoita ja banaaneja. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mansikka- sekä banaaniviipaleita. Nosta päällimmäinen levy kanneksi ja kostuta se.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto maun mukaan sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille ja koristele pinta kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla tai mansikkaviipaleilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi