Reseptit

Mansikkakakku

Perinteinen mansikkakakku täytetään mansikoilla, banaaneilla ja kermavaahdolla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1-1,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Väliin

  • mansikka- ja banaaniviipaleita

Päälle

  • 4 dl kuohukermaa
  • sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
  • mansikoita

Valmistusohje

Mansikkakakku leivotaan näin:

Mansikkakakku saa tässä ohjeessa kuohkean kakkupohjan ja perinteisen kermavaahto-mansikkatäytteen.

1. Tee ensin pohja. Ota kaikki kakkupohjan ainekset huoneenlämpöön. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta pois.

3. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin levy tarjoiluvadille ja kostuta se vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kerros viipaloituja mansikoita ja banaaneja. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle mansikka- sekä banaaniviipaleita. Nosta päällimmäinen levy kanneksi ja kostuta se.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto maun mukaan sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille ja koristele mansikkakakku kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla tai mansikkaviipaleilla.

Saatat pitää myös vikkelästi valmistuvasta helposta mansikkakakusta, josta riittää tarjottavaa noin 15 hengelle, suussasulavasta mansikkamoussekakusta tai mansikka-kulhokakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mansikka-marenkitorttu

X