Reseptit

Maukas papuhöystö

18.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Maukas papuhöystö tarjoillaan mehukkaan ja ruodottoman merikrotin kanssa.

Ainekset

2 dl pieniä mustia tai ruskeita papuja
100 g fileepekonia
1 sipuli
tilkka valkoviiniä
tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Liota ja keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen muutamia timjaminoksia ja laakerinlehti. Valuta pavut.

2. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista palat pannulla. Lisää pavut, tilkkaa viiniä ja kuumenna seos. Mausta höystö timjaminlehdillä. Tarjoile papuhöystö merikrotin kanssa.

Muita lisäkeruokia pavuista:

Papu-tabbouleh

Papu-tabbouleh

725846-pyttipannu.jpg

Juurespyttipannu

188570-risotto.jpg

Spelttirisotto

Kotiliesi.fi:Värikäs papusalaatti