Reseptit

Metsäsienisalaatti

Metsäsienisalaatti käynnistää onnistuneet ruokakestit. Anna salaatin kuitenkin maistua hieman ennen tarjoilua.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g suolasieniä
  • 1 sipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Valmistusohje

Metsäsienisalaatti valmistuu näin:

Alkupalatarjottimella on jääkellarinlohta, metsäsienisalaattia ja marinoitua fenkolia suupalan kokoisina annoksina.

1. Liota suolasieniä runsaassa kylmässä vedessä, kunnes sienet ovat sopivan suolaisia käytettäviksi. Liotusaika riippuu sieniin käytetyn suolan määrästä. Puserra sienet kuiviksi siivilässä ja silppua ne pieniksi. Silppua myös sipuli.

2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää etikkaa ja ripaus sokeria. Mausta mustapippurilla. Sekoita kerma sieni-sipulisilppuun. Anna maustua hetki.

Katso myös:

Metsäsienipikkelssi, Ruoka.fi

Juustoinen metsäsieni-perunapaistos, Ruoka.fi

Metsäsienikeitto, Kotiliesi.fi

X