Reseptit

Porkkanapyree

Porkkanapyree säilyy hyvin pakastettuna. Se on maukasta ja helppo sekoittaa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Teksti: Isät kokkaa Kuvat: ViOLA MINERVA VIRTAMO

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 dl vettä
  • 2 tähtianista
  • suolaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Pese, kuori ja leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi ja hienonna kuorittu sipuli.

Kuumenna laakea kattila, lisää oliiviöljy, sipuli ja tähtianikset. Sekoita ja lisää porkkanat. Paahda miedolla lämmöllä, niin ettei seos pääse ruskistumaan. Lisää vesi ja hauduta vihannekset alhaisella lämmöllä kypsiksi.

Poista tähtianikset, aja pyreeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja mausta. Mausta suolalla. Kermaa ja voita lisäämällä saat pyreestä samettisemman.

Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).

Samettiset pyreet teet myös näillä ohjeilla:

mausteinen kurpitsakreemi

Mausteinen kurpitsakreemi

pyree

Selleripyree

maa-artisokkapyree

Maa-artisokkapyree

Kotiliesi.fi: Kyssäkaalipyree

X