Reseptit

Punakaali-fenkolicoleslaw

Mehukkaan punakaali-fenkolicoleslawn voi valmistaa jo etukäteen ja pakata purkkiin mukaan.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g punakaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 1/2 fenkoli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Poista kaalista uloimmat lehdet ja kuori porkkanat ja sipuli. Leikkaa kaali, punasipuli ja fenkoli erikseen ohuen ohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Nuiji punakaalia kulhossa hieman esimerkiksi perunasurvimella, jotta saat kaalista mehut irtoamaan.

Nostele salaatin ainekset kerroksittain lasipurkkiin niin, että aseta punakaalisuikaleet pohjimmaisiksi. Sekoita sitruunamehu, öljy ja mausteet keskenään ja valuta salaatin päälle.

Nosta purkin päälle kansi ja anna salaatin maustua parin tunnin ajan.

X