20.1.2016

Saaristolaislimppu

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Makea saaristolaislimppu maistuu erityisen hyvältä graavilohen tai maustesilakoiden kanssa.

Ainekset

5 dl piimää
3 dl mämmi- ja leipämaltaita
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl kuminoita
2 dl siirappia
1/2 dl öljyä tai voisulaa
100 g ruisjauhoja
300–400 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

1.Sekoita maltaat puoleen määrään piimästä ja anna turvota jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

2. Lämmitä loput piimästä kädenlämpöiseksi ja kaada taikinakulhoon. Sekoita joukkoon hiiva, siirappi, öljy ja mausteet. Lisää piimäseos ja jauhot. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa taikina kahteen palaan ja pyörittele limpuiksi. Kohota limput hyvin liinan alla. Pistele kuoriin reikiä haarukalla. Paista limppuja ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, laske lämpö 150-asteeseen ja paista edelleen noin 30 minuuttia.

Katso myös:

Helppo saaristolaisleipä, Ruoka.fi
Mallasleipä, Ruoka.fi
Saaristolaisleipä Nauvosta, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi