Juhlat

Kesäillan maistuvat ja helpot herkut

Teksti: Anna.fi

Kesästä ehtii vielä nauttia, vaikka lomat olisikin jo lomailtu. Valmista maittavaa syötävää, lämmitä sauna ja nauti rennosta kesäillasta perheen kanssa. Parhaissa kesäherkuissa on hyödynnetty kauden makuja herneestä mansikkaan.

Valmistele ruoat jo etukäteen, jolloin voit vain viimeistellä ne saunan jälkeen. Mikäli sää sallii, kata pöytä terassille tai parvekkeelle. Kun pöydässä on erilaisia syötäviä, viihtyy sen ääressä pitkään nautiskellen. Napostele tuoreita kasviksia hernehummuksen kera ja tarjoile itse tehtyä italialaista pannuleipää.

Suuremman nälän taltuttaa herkullinen ja ruokaisa vuohenjuusto-perunasalaatti, joka saa piristystä limellä ja hunajalla maustetusta kastikkeesta. Salaatin seurana nautitaan chimichurrilla maustettua broileria, jossa on sopivasti potkua.

Koko perheen juomaksi sopii raikas persikka-vadelmajäätee. Aikuisessa seurassa iltaansa viettävä voi nauttia myös raikasta kurkku-basilikasouria, joka valmistuu helposti ravistamalla.

Rennon illan kruunaa makea jälkiruoka. Valmiista lehtitaikinasta loihtii hetkessä ihanan rapean mansikkatortun. Lemon curdilla maustettu kermavaahto tekee tortusta raikkaan kesäisen ja mansikat tai muut kotimaiset marjat kruunaavat koko komeuden. 

 

Koonnut: Emmi Toivonen
Kuvat: OM-arkisto

Lue myös:

Rentojen rapujuhlien menu
M
aukas menu kesäiltaan – poimi herkulliset reseptit!
K
iran rennot grillibileet jenkkityyliin
K
otiliesi.fi: Saunaeväitä kesäiltaan

X