Juomat

Mikä viini on parasta pääsiäisruokien kanssa? Annan viiniasiantuntijan 6 suosikkia juhlapöytään

Lammasruoat vaativat punaviiniltä rohkeutta ja rakennetta. Parhaat pääsiäisviinit ovat hurmaavan marjaisia. Pääsiäisen alkuruokien seuraksi sopii rapean hapokas ja tyylikäs valkoviini. Tässä Annan viiniasiantuntijan suosikkiviinit.

Teksti:
Ilkka Sirén
Kuvat:
Valmistajat

Lammasruukut, hatsapuri-piirakat, ihanat zakuska-alkupalat ja mehevät pääsiäisaterian jälkiruoat saavat loistoseuraa näistä viineistä.

Lammasruoat vaativat punaviiniltä rohkeutta ja rakennetta. Parhaat pääsiäisviinit ovat hurmaavan marjaisia. Pääsiäisen alkuruokien seuraksi sopii rapean hapokas ja tyylikäs valkoviini. Tässä Annan viiniasiantuntijan suosikkiviinit.

Sähköistä hapokkuutta valkoviinissä

1. Pra’ Otto 15,98 e / 0,75 l

Soaven huokeat valkoviinit kärsivät aikoinaan hieman kehnosta maineesta, mutta ne ajat ovat onneksi jääneet kauaksi unholaan. Garganega-rypäleestä valmistettu Pra’ Otto on kypsän sitruksinen ja monivivahteinen valkoviini, joka toimii hyvin herkullisten zakuska-alkupalojen kanssa. Viinin sähköinen hapokkuus tasapainottaa mukavasti kolmella eri juustolla täytettyä hatsapuri-piirakkaa.

Runsasrakenteinen ja marjaisa punaviini

2. Rawson’s Retreat Organic Collection Cabernet Shiraz Merlot 9,98 e / 0,75 l

Runsasrakenteisen ja kypsän marjaisan australialaisen punaviinin runsaat mutta pehmeän puoleiset tanniinit toimivat hyvin karitsan paahtopaistilla täytettyjen lammasruukkujen kanssa. Intensiivisen marjaisa luomupunaviini on huokea mutta herkullinen valinta pääsiäispöytään.

Hennon yrttinen punaviini

3. Alpha Estate Axia Syrah Xinomavro 14,98 e / 0,75 l

Täyteläinen kreikkalainen punaviini sopii lampaanlihan kanssa täydellisesti. Lähellä Pohjois-Makedonian rajaa valmistetun Alpha Estate Axia Syrah Xinomavron runsaan tanniininen, tumman marjaisa ja hennon yrttinen makumaailma on kuin luotu pääsiäisruokien syvien makujen pariksi. Halutessasi voit dekantoida viinin karahviin tunti ennen tarjoilua.

Monipuolinen punaviini

4. Masi Modello Corvina 11,99 e / 0,75 l

Veikeä venetolainen punaviini Masi Modello Corvina on monipuolinen ruokaviini pääsiäispöytään. Keskitäyteläinen ja pirteän marjaisa corvina-rypälelajike taipuu hyvin niin liha- kuin kasvisruokienkin pariksi. Tarjoile tämä punaviini aavistuksen viilennettynä herkullisen lammasruukun kanssa.

Eloisan mansikkainen punaviini

5. Gemtree Cinnabar Organic Grenache 14,99 e / 0,75 l

Etelä-Australiassa sijaitseva McLaren Vale on yksi eteläisen pallonpuoliskon nousevista viinialueista. McLaren Valen merenläheisyys madaltaa yölämpötilaa viinitarhoilla, mikä auttaa rypäleitä säilyttämään raikkautensa. Vivahteikas, hennon mausteinen ja eloisan mansikkainen Gemtree Cinnabar Organic Grenache on pesunkestävä ruokaviini karitsan ja mehevien kasvisruokien kaveriksi.

Hennon makea ja aavistuksen pirskahteleva jälkiruokaviini

6. Nivole Moscato d’Asti 10,98  e / 0,375 l

Pääsiäispöydän suussa sulavien jälkiruokien paras kaveri tulee Luoteis-Italian Piemontesta. Hennon makea Nivole Moscato d’Asti on suutuntumaltaan aavistuksen pirskahteleva, mikä keventää mukavasti pashakääretortun täyteläistä rakennetta. Matala-alkoholisen jälkiruokaviinin raikkaalla sitrushedelmällä kyllästetty makumaailma sopii loistavasti myös sitruunankuorella ja vaniljalla maustettujen rahkalettujen kyytipojaksi.

X