korvapuustit
Korvapuustit paistetaan 225 asteessa non 10– 15 minuutin ajan.
Ruoka

Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit

Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Korvapuustit leivotaan kardemummalla maustetusta peruspullataikinasta. Korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella.

Korvapuustien tuttu maku syntyy kardemummasta ja mehevistä täytteistä.

Resepti: pullataikina

Resepti: korvapuustit

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Pullataikinasta korvapuusteja

Korvapuustien teko alkaa sillä, että kohonneesta taikinasta vaivataan ilmakuplat pois ja taikina kahteen osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kaulittu taikinalevy sivellään voilla, maustetaan sokerilla ja runsaalla kanelilla. Levy kääritään tiukaksi rullaksi. Saumakohta nipistetään hyvin kiinni ja jätetään pöytää vasten.

Leikkaa kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä noin 4–5 sentin. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.

Taikinalevyyn laitetaan voita, sokeria ja kanelia, jonka jälkeen levy kääritään rullaksi. Valmiista kääröstä leikataan vinottain paloja  ja pullat painellaan peukaloilla pohjaan asti.  

Kohota muotoilun jälkeen pullia leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä noin puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 225-asteisessa uunissa, noin 10–15 minuuttia korvapuustien koosta riippuen.

korvapuustit

Korvapuustit paistetaan 225 asteessa non 10– 15 minuutin ajan.

Kotiliesi.fi: dallasboston

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X