Ruoka

Näin leivot täydelliset, mehevän pehmeät korvapuustit

Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.
4.10.2017 Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Korvapuustit leivotaan kardemummalla maustetusta peruspullataikinasta. Korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella.

Resepti: pullataikina

Resepti: korvapuustit

Pullanleipojan muistilista

  • Ota kaikki leivonta-aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista
  • Liota tuore hiiva kädenlämpöiseen (+37 astetta) maitoon. Maitoallergiset voivat käyttää pullataikinan nesteenä vettä tai omenamehua.
  • Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti vatkaten. Kun pullataikina on paksua velliä, aloita käsin alustaminen ja lisää samalla jauhoja vähitellen, taikinaa tunnustellen. Pehmeästä taikinasta valmistuvat ne kuohkeimmat pullat. Lisää rasva taikinaan vasta alustamisen loppuvaiheessa.
  • Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Hyvä kohotuspaikka pullalle on vedoton paikka, esimerkiksi keittiön tiskiallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai pullapelti altaan päälle ja kohotus nopeutuu.

Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon

Pullataikinasta korvapuusteja

Korvapuustien teko alkaa sillä, että kohonneesta taikinasta vaivataan ilmakuplat pois ja taikina kahteen osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kaulittu taikinalevy sivellään voilla, maustetaan sokerilla ja runsaalla kanelilla. Levy kääritään tiukaksi rullaksi. Saumakohta nipistetään hyvin kiinni ja jätetään pöytää vasten.

Leikkaa kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä noin 4–5 sentin. Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.

Kohota muotoilun jälkeen pullia leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä noin puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 225-asteisessa uunissa, noin 10–15 minuuttia korvapuustien koosta riippuen.

korvapuustit

Tuunaa korvapuustia

  • Jos haluat korvapuusteista mantelisia, lisää täytteeseen 150 g mantelimassaa.
  • Lakritsinystävä korvaa kanelitäytteen lakritsijauheella
  • Suklaiset pullat saat, kun lisäät perustäytteiden lisäksi suklaarouhetta
  • Pieniksi pilkotut kermaiset kolakarkin ja hapokkaat omenanpalat täydentävät perinteisen voi-kanelitäytteen ja tuovat syksyisiä makuja korvapuusteihin.

Kotiliesi.fi: dallasboston

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi