Haussa täydellisten korvapuustien ohje? Näin leivot mehevän pehmeät korvapuustit
Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.
Vastapaistettu, tuoksuva, pinnalta hitusen rapea, sisältä kuohkean pehmeä, välissä voita ja kanelia, taikinassa kardemummaa – sellainen on täydellinen korvapuusti.
Korvapuustit leivotaan kardemummalla maustetusta peruspullataikinasta. Korvapuustin mehevyys piilee pehmeässä taikinassa ja täytteissä, joiden käytössä ei kannata kitsastella. Korvapuustien ohje sisältää reilusti kanelia, sokeria ja voita tai margariinia.
-
Pullataikina
- 30-60 min
- 30
- Helppo
-
Korvapuustit
- yli 60 min
- Helppo
-
Katso myös: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon
Korvapuustien ohje: näin teet pullataikinasta korvapuusteja
Korvapuustien teko alkaa sillä, että kohonneesta taikinasta vaivataan ilmakuplat pois ja taikina kahteen osaan. Kaulitse palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kaulittu taikinalevy sivellään voilla, maustetaan sokerilla ja runsaalla kanelilla.
Korvapuustien ohje sisältää myös tekniikkavinkit, joilla korvapuusteista tulee kauniin näköisiä:
- Levy kääritään tiukaksi rullaksi.
- Saumakohta nipistetään hyvin kiinni ja jätetään pöytää vasten.
- Leikkaa kääröstä terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat kapeammalta puolelta noin kahden sentin levyisiä ja leveämmältä noin 4–5 sentin.
- Nosta palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin. Paina sitten peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.
Kohota muotoilun jälkeen pullia leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä noin puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista pullat 225-asteisessa uunissa, noin 10–15 minuuttia korvapuustien koosta riippuen.
Tuunaa korvapuusteja makusi mukaan
Kaipaatko vaihtelua perinteisille korvapuusteille? Täytettä tuunaamalla valmistat erilaisia korvapuusteja.
- Jos haluat korvapuusteista mantelisia, lisää täytteeseen 150 g mantelimassaa.
- Lakritsinystävä korvaa kanelitäytteen lakritsijauheella.
- Kiinnostaako suklaisten korvapuustien ohje? Suklaiset pullat saat, kun lisäät perustäytteiden lisäksi suklaarouhetta.
- Pieniksi pilkotut kermaiset kolakarkin ja hapokkaat omenanpalat täydentävät perinteisen voi-kanelitäytteen ja tuovat syksyisiä makuja korvapuusteihin.
-
Voisilmäpullat
- yli 60 min
- 16
- Helppo
-
Kanelikierrepullat
- yli 60 min
- 16
- Helppo
-
Perinteiset laskiaispullat
- 30-60 min
- Keskitaso
Katso myös Kotiliesi.fi:stä dallasbostonin resepti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous