Ruokajutut

Aperol Spritz -booli ja muut raikkaat helledrinkit

Kesäpäivänä drinkiltä kaipaa raikkautta ja virkistävyyttä. Myös hedelmäiset drinkit kuuluvat kesään. Alkoholittomia drinkkejäkin suosiva löytää omat suosikkinsa 8 juomavinkkimme joukosta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Aperol Spritz maistuu alkoholilla tai ilman – ja taipuu myös booliksi.

Kesäpäivänä drinkiltä kaipaa raikkautta ja virkistävyyttä. Myös hedelmäiset drinkit kuuluvat kesään. Alkoholittomia drinkkejäkin suosiva löytää omat suosikkinsa 8 juomavinkkimme joukosta.

Aperol Spritz on raikas klassikko

Proseccosta, Aperolista ja soodavedestä syntyy virkistävä Aperol Spritz. Alkoholittoman spritzin saat sekoittamalla sitruuna- ja appelsiinimehua, Spriteä ja pihlajanmarjasiirappia. Aperitiiviklassikko Aperol Spritz muuntuu helposti myös booliksi, kun sekoitat drinkin ainekset boolimaljaan tai hana-astiaan.

Gimlet-cocktailissa maistuu lime

Gimlet-drinkki syntyy ginistä ja makeutetusta limemehusta. Koristeeksi limeviipale ja maailmankuulu drinkki on valmis.

Kurkku-basilikasour on helppo valmistaa vaikka mökillä

Kurkku-basilikasour on raikas kesäinen drinkki, jonka valmistus onnistuu näppärästi myös mökkiolosuhteissa, sillä ainekset voi ravistella sekaisin vaikka pakastusrasiassa. Sekaan lisättävä valkuainen antaa drinkille kevyen, ilmavan rakenteen ja pehmentää juoman makua. Ginipohjainen kurkulla ja basilikalla höystetty juoma syntyy näppärästi myös alkoholittomana versiona korvaamalla gini tuorepuristetulla greippimehulla.

Kurkku-limettidrinkki virkistää

Kannullinen kylmää kurkku-limettijuomaa sopii alkumaljaksi ja myös kuuman kevät- tai kesäpäivän virkistykseksi. Tämä drinkki on alkoholiton, mutta voit halutessasi terästää juoman vodkalla.

Mango-Daiquiri on herkullisen hedelmäinen

Onko mangon maku mieleesi? Mango-Daiquiri on hellepäivän hedelmäinen drinkki.

Meloni-vadelmamimosassa yhdistyy marjaisuus ja hedelmäisyys

Raikas, marjaisa ja hedelmäinen alkudrinkki on itsessään kuin aurinko. Meloni-vadelmamimosa sopii vaikka kesäjuhlien alkumaljaksi.

Sitruunainen kesädrinkki sopii juhlan avaajaksi

Lasillinen sitruunaista kesädrinkkiä sopii juhlan avaajaksi tai seurustelujuomaksi ruoan jälkeen.

Timjami-paloma on margaritoista pitävän mieleen

Joko olet maistanut timjami-palomaa? Paloma on Meksikon suosituimpia tequilapohjaisia drinkkejä. Kyseinen juoma on kuin margarita kuplilla.

X