Ruokajutut

Kolmen aineksen raikkaat ja helpot jälkiruoat: sitruunaposset ja jogurttijäätelö sopivat täydellisesti kesään

Nämä jälkiruoat valmistuvat erittäin helposti, eikä aineksia tarvita kuin muutama. Kokeile ja vaikutu!

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Johanna Jantunen

Jogurttijäädyke ja sitruunaposset ovat raikkaiden jälkiruokien ystävien mieleen.

Nämä jälkiruoat valmistuvat erittäin helposti, eikä aineksia tarvita kuin muutama. Kokeile ja vaikutu!

Viileät ja raikkaat jälkiruoat maistuvat ihanalta etenkin kesäisin. Jos olet klassikoiden ystävä, valmista jälkkäriksi sitruunaposset. Jos puolestaan haluat herkutella hieman kevyemmin, kokeile mansikkaista jogurttijäädykettä. Molemmat jälkiruoat syntyvät vain kolmesta ainesosasta ja ovat erittäin helppoja valmistaa.

Katso reseptit alta!

Näin syntyy sitruunaposset

Ainekset:

  • kaksi (luomu)sitruunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa.

Valmistusohje:

  1. Leikkaa sitruunat halki ja purista niistä talteen noin 1 dl sitruunamehua. Raasta lisäksi noin 1 tl sitruunan kuorta.
  2. Kaada kattilaan 4 dl kuohukermaa ja 1,5 dl sokeria. Keitä seosta noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. 
  3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon sitruunamehu sekä sitruunankuoriraaste. Maista seosta. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, sitruunan kuorta ja/tai sokeria.
  4. Kaada seos astioihin, kuten pieniin juomalaseihin. Jos haluat leikkisyyttä kattaukseen, käytä astioina koverrettuja sitruunan puolikkaita.
  5. Peitä annokset tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
  6. Koristele sitruunaposset esimerkiksi mintulla tai raastetulla sitruunan kuorella. Nauti!

Katso vielä videolta, miten sitruunaposset valmistuu:

Kokeile myös Kotilieden reseptiä: Sitruunarahka on raikas jälkiruoka

Näin teet mansikkaisen jogurttijäädykkeen

Ainekset:

  • 200 grammaa tuoreita mansikoita
  • noin 200 grammaa kreikkalaista jogurttia
  • noin 100 grammaa tummaa suklaata
  • (sokeria).

Valmistusohje:

  1. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi.
  2. Sekoita kreikkalainen jogurtti mansikoiden joukkoon. Lisää halutessasi ripaus sokeria.
  3. Kaada mansikka-jogurttiseos annosvuokiin tai muffinssivuokiin (4–6 kpl).
  4. Sulata tumma suklaa mikrossa tai kattilassa.
  5. Kuorruta annokset sulatetulla suklaalla.
  6. Laita annokset pakastimeen noin kolmeksi tunniksi.
  7. Koristele jogurttijäädykkeet ennen tarjoilua esimerkiksi mintunlehdillä ja mansikoilla. Jos jäädykkeet ovat jäätyneen liian koviksi, anna niiden olla jonkin aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
  8. Nauti!

Katso vielä ohje videolta:

Lue myös: Itse tehty banaanijäätelö on helppo maustaa mieleisekseen – katso ohjeet kolmeen erilaiseen versioon terveellisestä herkusta

X