Itse tehty banaanijäätelö on helppo maustaa mieleisekseen – katso ohjeet kolmeen erilaiseen versioon terveellisestä herkusta
Banaanijäätelö on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle jäätelölle, ja mikä parasta, se on todella helppo valmistaa ja maustaa mieleisekseen. Teimme banaanijäätelöä kolmella eri tavalla.
Banaanijäätelö on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle jäätelölle, ja mikä parasta, se on todella helppo valmistaa ja maustaa mieleisekseen. Teimme banaanijäätelöä kolmella eri tavalla.
Kesä ja jäätelö ovat lyömätön yhdistelmä, ja kuumana hellepäivänä tekee helposti mieli viileää herkkua. Moni kaipaa kuitenkin jäätelölle terveellisempää vaihtoehtoa. Vastaus kaipuuseen on silloin itse tehty banaanijäätelö, joka on myös erittäin helppo valmistaa.
Lue myös:
Maukas itse tehty banaanijäätelö syntyy jo pelkästä banaanista
Banaanijäätelöä varten ei tarvita muuta kuin pakastettuja banaaneja!
Jäätelöä saa myös muokattua helposti mieleisekseen lisäämällä siihen erilaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Se on myös helppo tehdä gluteenittomasti ja vegaanisesti.
Jäätelöä varten banaanit tulisi pakastaa ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli tai pidempään. Banaanisiivuja voi myös pitää pakkasessa valmiina, jolloin herkun voi valmistaa nopeasti makeannälän yllättäessä.
Banaanijäätelön ohje
Banaanijäätelön perusidea on aina sama. Jäiset ainekset sekoitetaan yhdessä esimerkiksi tehosekoittimella, jonka jälkeen ne annostellaan lautasille ja koristellaan mahdollisilla lisukkeilla. Jäätelö kannattaa tehdä tehosekoittimella, mutta sen tekemiseen sopii myös esimerkiksi sauvasekoitin.
Lue myös: Nämä ruoat edesauttavat palautumista ja helpottavat nukahtamista
- Banaanit pilkotaan leivinpaperille ja pakastetaan.
- Kun banaanit ovat olleet pakkasessa tarpeeksi kauan, ne otetaan huoneenlämpöön hetkeksi sulamaan.
- Banaani ja mahdolliset muut jäiset raaka-aineet sekoitetaan tehosekoittimessa.
- Tarvittaessa jäätelöön voi lisätä lorauksen soijamaitoa. Seosta kannattaa sekoitella välillä, jotta jäätelöstä tulee tasaista.
- Banaanijäätelö sulaa nopeasti, joten se kannattaa tarjoilla heti tai laittaa vielä hetkeksi pakkaseen odottamaan.
Sitten vain nautitaan!
Itse tehty banaanijäätelö – 3 x ohje
Kardemumma-banaanijäätelö
Ainekset, 2 annosta
2 pakastettua banaania
1 tl kardemummaa
Lue myös: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta
Mansikka-banaanijäätelö
Ainekset, 2 annosta
2 pakastettua banaania
½ dl pakastettuja tai tuoreita mansikoita
Päälle:
Mansikoita
Tummaa suklaaraastetta
Lue myös Kotiliedestä: Jäätelöuutuudet 2020: Testasimme uudet herkuttelujäätelöt – yksi jäätelö yllätti raadin täysin
Banaani-avokado-mangojäätelö
Ainekset, 2 annosta
2 pakastettua banaania
¼ dl pakastettuja avokadokuutioita
¼ dl pakastettuja mangokuutioita
Päälle:
Rouhittua hasselpähkinää
-
Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta
- vähintään vuorokausi
- 8
- Helppo
-
Helppo mustikkajäätelö
- vähintään vuorokausi
- 8
- Helppo
-
Mangojäätelö
- yli 2h
- 6
- Helppo
-
Grillijäätelö
- 30-60 min
- 4
- Helppo
-
Porkkanahalva ja kookos-kardemummajäätelö
- yli 2h
- 8
- Helppo
-
Tiramisùjäätelö
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Suklaa-pätkisjäätelö
- vähintään vuorokausi
- Helppo
-
Jogurtti-granolajäätelöpuikot
- yli 2h
- 10
- Helppo
-
Kuusenkerkkäjäätelö
- yli 2h
- 12
- Keskitaso
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous