Ruokajutut

Itse tehty banaanijäätelö on helppo maustaa mieleisekseen – katso ohjeet kolmeen erilaiseen versioon terveellisestä herkusta

Banaanijäätelö on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle jäätelölle, ja mikä parasta, se on todella helppo valmistaa ja maustaa mieleisekseen. Teimme banaanijäätelöä kolmella eri tavalla.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Janna Nousiainen

Banaanijäätelö on terveellinen ja helppo herkku.

Banaanijäätelö on terveellisempi vaihtoehto tavalliselle jäätelölle, ja mikä parasta, se on todella helppo valmistaa ja maustaa mieleisekseen. Teimme banaanijäätelöä kolmella eri tavalla.

Kesä ja jäätelö ovat lyömätön yhdistelmä, ja kuumana hellepäivänä tekee helposti mieli viileää herkkua. Moni kaipaa kuitenkin jäätelölle terveellisempää vaihtoehtoa. Vastaus kaipuuseen on silloin itse tehty banaanijäätelö, joka on myös erittäin helppo valmistaa.

Maukas itse tehty banaanijäätelö syntyy jo pelkästä banaanista

Banaanijäätelöä varten ei tarvita muuta kuin pakastettuja banaaneja!

Jäätelöä saa myös muokattua helposti mieleisekseen lisäämällä siihen erilaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Se on myös helppo tehdä gluteenittomasti ja vegaanisesti.

Jäätelöä varten banaanit tulisi pakastaa ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli tai pidempään. Banaanisiivuja voi myös pitää pakkasessa valmiina, jolloin herkun voi valmistaa nopeasti makeannälän yllättäessä.

Banaanijäätelön ohje

Banaanijäätelön perusidea on aina sama. Jäiset ainekset sekoitetaan yhdessä esimerkiksi tehosekoittimella, jonka jälkeen ne annostellaan lautasille ja koristellaan mahdollisilla lisukkeilla. Jäätelö kannattaa tehdä tehosekoittimella, mutta sen tekemiseen sopii myös esimerkiksi sauvasekoitin.

Lue myös: Nämä ruoat edesauttavat palautumista ja helpottavat nukahtamista

  • Banaanit pilkotaan leivinpaperille ja pakastetaan.
  • Kun banaanit ovat olleet pakkasessa tarpeeksi kauan, ne otetaan huoneenlämpöön hetkeksi sulamaan.
  • Banaani ja mahdolliset muut jäiset raaka-aineet sekoitetaan tehosekoittimessa.
  • Tarvittaessa jäätelöön voi lisätä lorauksen soijamaitoa. Seosta kannattaa sekoitella välillä, jotta jäätelöstä tulee tasaista.
  • Banaanijäätelö sulaa nopeasti, joten se kannattaa tarjoilla heti tai laittaa vielä hetkeksi pakkaseen odottamaan.

Sitten vain nautitaan!

Itse tehty banaanijäätelö – 3 x ohje

Kardemumma-banaanijäätelö

Kardemumma-banaanijäätelö. Ohje.
Tämän jäätelön ainoa vaadittava raaka-aine on pakastettu banaani. © Janna Nousiainen

Ainekset, 2 annosta

2 pakastettua banaania

1 tl kardemummaa

Lue myös: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta

Mansikka-banaanijäätelö

Mansikka-banaanijäätelö.
Banaanijäätelö saa lisää makeutta, kun siihen lisää mansikoita. © Janna Nousiainen

Ainekset, 2 annosta

2 pakastettua banaania

½ dl pakastettuja tai tuoreita mansikoita

Päälle:

Mansikoita

Tummaa suklaaraastetta

Lue myös Kotiliedestä: Jäätelöuutuudet 2020: Testasimme uudet herkuttelujäätelöt – yksi jäätelö yllätti raadin täysin

Banaani-avokado-mangojäätelö

Banaani-avokado-mangojäätelö.
Banaanijäätelö saa ihanaa raikkautta mangosta. © Janna Nousiainen

Ainekset, 2 annosta

2 pakastettua banaania

¼ dl pakastettuja avokadokuutioita

¼ dl pakastettuja mangokuutioita

Päälle:

Rouhittua hasselpähkinää

Lue myös: Raparperijäätelö ilman jäätelökonetta valmistuu helposti vain viidestä raaka-aineesta – katso helppo ohje

X