Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Palmusunnuntain paras sahramirisotto ja muut viikon suosikit

Mitä tänään ruoaksi? Viikon ruokalistalta löydät resepti-ideat viikon jokaiselle päivälle!

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Mitä tänään ruoaksi? Viikon ruokalistalta löydät resepti-ideat viikon jokaiselle päivälle!

Pikapaistettua kasviswokkia, helppoa kookos-lohipataa sekä uuniavokadoja rapean pekonin kera. Muun muassa näitä ruokia tarjoaa viikon ruokalista. Palmusunnuntaina pöytään katetaan kullan keltaista sahramirisottoa sekä mämmiä sesongin herkullisimmassa muodossa.

pikapasitettu oumph-kasvisvokki

Maanantai

Pikapaistettu Oumph-kasviswokki

Helppo

Alle 30 min

Oumph-kasviswokki on maanantain helppo pikaruoka. Pannulle kipataan reilusti kasviksia ja mausteeksi herkullinen hapanimeläkastike. Markettien pakastealtaista löytyvä soijaproteiinituote Oumphin kanamainen rakenne miellyttää taatusti myös lihansyöjiä.

Resepti: Pikapaistettu Oumph-kasviswokki

kookos-lohipata

Tiistai

Kookos-lohipata

Helppo

30-60 min

Pikaiset pataruoat ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Ainekset vain kattilaan ja ateria valmistuukin sitten melkein itsekseen. Samalla kädet vapautuvat muihin puuhiin. Tämä kookoksinen lohipata tosin kypsyy niin nopeasti, että ehdit vain juuri ja juuri kattaa pöydän.

Resepti: Kookos-lohipata

broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

Keskiviikko

Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

Keskitaso

30-60 min

Yrttimaustetut broilerifileet tarjotaan rucola-jogurttikastikkeella maustetun pastan kera. Kun lisäät joukkoon pannulla pikaisesti paistettuja kesäkurpitsaviipaleita ja kirsikkatomaatteja, on aterian kaikki komponenetin koossa nopeammin kuin arvaatkaan.

Resepti: Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa

Pinaattikeitto

Torstai

Pinaattikeitto

Helppo

Alle 30 min

Pinaattikeitto on klassikko! Puolen tunnin arjen klassikko, joka itse tehtynä päihittää einesversion sata-nolla. Kokeilisitko pinaattikeiton kaveriksi kananmunan sijaan vaihteeksi smetananokaretta?

Resepti: Pinaattikeitto

uuniavokadoa ja pekonia

Perjantai

Uuniavokadoa ja pekonia

Helppo

Alle 30 min

Tiesitkö, että avokadot maistuvat herkulta myös lämpiminä? Nämä avokadot paahdetaan uunissa kananmunien kanssa. Samalla pellillä valmistuvat myös rapeat pekonit ja makoisat tomaatit. Huippuhyvä perjantairuoka sopii tarjottavaksi rapeakuorisen leivän kera.

Resepti: Uuniavokadoa ja pekonia

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Lauantai

Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

Keskitaso

yli 60 min

Tämän parempaa launtairuokaa on vaikea keksiä. Sipuliset silakkapihvit saavat muhkean maun Dijon-sinapista ja rapean pinnan voissa paistamalla. Tarjoa silakkapihvit itsetehdyn perunamuusin kera, jota ryydittää ryytisinappi.

Resepti: Sipuliset silakkapihvit ja sinappiperunamuusi

sahramirisotto

Sunnuntai

Sahramirisotto  – risotto alla zafferano

Keskitaso

30-60 min

Palmusunnuntain luksusruokaa: huolella tehty risotto, jonka kullan keltainen väri tulee reilusta ripauksesta sahramia. Tarjoile sahramirisotto sellaisenaan tai klassisesti osso bucon lisukkeena.

Resepti: Sahramirisotto risotto alla zafferano

Mämmitiramisu

Mämmi-tiramisu

Keskitaso

Yli 60 min

Näyttää ihan tavalliselta tiramisulta, mutta kätkee sisäänsä yllättävän raaka-aineen. Mämmitiramisu on sesongin paras herkku, joka maistuu myös niille, jotka eivät mämmistä muutoin niin kovin välitä.

Resepti: Mämmi-tiramisu

X