Viikon ruokalista: Tulinen mustapapupasta ja muut viikon suosikit
Juuri maukkaammin ei vuosi voisi alkaa! Tällä viikolla tarjolla on muun muassa Srirachalla maustettua vegepastaa, vietnamilaista pho-keittoa sekä japanilaista possu-katsudonia. Aasialaisvaikutteisten ruokien lomassa herkutellaan myös maailman parhaalla stroganoffilla ja kurkumalla sekä sitruunalla maustetulla broilerikastikkeella. Reseptit löydät viikon ruokalistalta.
Maanantai
Alkuruoka
Lohipastrami ja wasabikastike
Keskitaso
Vähintään vuorokausi
Wasabilla, seesaminsiemenillä ja pippurilla maustettu lohipastrami on vahva aloitus uuden vuoden japanilaishenkiselle aterialle. Tarjoa lisänä wasabilla maustettua ranskankermaa ja valmistaudu vastaanottamaan suosionosoitukset.
Resepti: Lohipastrami ja wasabikastike
Pääruoka
Possu-katsudon
Keskitaso
Yli 60 min
Vaikka kinkkua ehkä tuli jouluna syötyä vatsan täydeltä, katoaa japanilainen possu-katsudon takuulla viimeistä lihapalaa myöten. Pankojauhoilla paneroidut porsaankyljykset paistetaan rapeiksi pannulla ja tarjotaan inkiväärillä maustetun soijakastikkeen, kananmunan sekä riisin kera.
Resepti: Possu-katsudon
Jälkiruoka
Avokadojäädyke
Keskitaso
Yli 2 h
Hienostunut avokadojäädyke on juhlava päätös aterialle. Limetin mehu ja sitruslikööri raikastavat avokadon täyteläisen maun. Jälkiruoan voi valmistaa valmiiksi pakastimeen odottamaan ja viimeistellä sen kerma- tai vaniljavaahdolla sekä rouhituilla pistaasipähkinöillä juuri ennen tarjoilua.
Resepti: Avokadojäädyke
Tiistai
Lohi-kookospata
Helppo
30-60 min
Kookos-lohipadassa maistuu kookos, limetti ja korianteri. Sattumina on fenkolia ja vihreitä papuja, lisukkeena nuudeleita. Tämä ruoka on hyvä valinta silloin, kun ruokaa on taiottava pöytään vikkelästi.
Resepti: Lohi-kookospata
Keskiviikko
Tulinen Sriracha-mustapapupasta
Helppo
30-60 min
Tässäpä varsinainen pikapasta, josta ei puutu makua ja meininkiä. Nerokasta pastakastiketta ei edes kuumenneta, vaan ainekset pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Tujaus Srirachaa takaa, ettei lautaselta puutu asennetta. Valitse juustoksi cheddaria ja raasta sitä valmiin annoksen päälle.
Resepti: Tulinen Sriracha-mustapapupasta
Torstai
Broileria sitruuna-kurkumakastikkeessa
Keskitaso
30-60 min
Unohda valmismarinadit ja valmista broilerikastike alusta alkaen itse. Raaka-aineita on vain muutama, makua sitäkin enemmän. Vaihda myös perinteinen lisukeriisi ohraan tai spelttijyviin, saat hetkessä uutta jujua lautaselle.
Resepti: Broileria sitruuna-kurkumakastikkeessa
Perjantai
Vietnamilainen pho-keitto
Keskitaso
30-60 min
Perjantaina tarjolla on hurmaava vietnamilainen pho-keitto. Sen sielu on maukas liemi, jota täydentävät valmiin annoksen päälle lisättävät yltäkylläiset höysteet. Ruoka on vege, kun vaihdat lihaliemen kasvisliemeen ja naudanlihan tofuun.
Resepti: Vietnamilainen pho-keitto
Lauantai
Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista
Keskitaso
Yli 60 min
Loppiaisen herkullinen talviruoka on kalastajan gratiini. Se tehdään kuhasta sekä muhennetusta perunasta, porkkanasta ja juuriselleristä. Kumoa joukkoon myös purkki ranskankermaa, anna muhia uunissa ja saksi lopuksi sekaan tuoretta tilliä.
Resepti: Kalastajan gratiini kuhasta ja juureksista
Sunnuntai
Härkäpata stroganoffin tapaan
Keskitaso
Yi 2 h
Sunnuntaina kokoonnutaan lihapadan ääreen. Häränrinnasta syntyy maailman paras stroganoff, jossa osa smetanasta on korvattu sinihomejuustolla. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun perunamuusin kanssa.
Resepti: Härkäpata stroganoffin tapaan
Jogurtti-appelsiinimousse
Keskitaso
Yli 60 min
Sunnuntaiaterian raikas päätös on kuohkea jogurttimousse, jonka pinnalla on kirpeän makeaa sitruskreemiä. Appelsiinilohkot ja saksanpähkinämuru viimeistelevät annoksen. Ai että, sunnuntain kunniaksi ihan vain lusikallinen – tai kaksi..
Resepti: Jogurtti-appelsiinimousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous