Paahdetut kuminaperunat ja dippi
Perunat saavat paahtua rapsakoiksi ja pinnaltaan kauniin kullanruskeiksi. Ne maistuvat kylminä, mutta saat ne retkellä lämpimiksi esimerkiksi lämmittämällä ne kertakäyttgrillissä.
Ainekset
- 1 kg pieniä perunoita (tai isoja lohkoina)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1-1 1/2 tl suolaa
- 2 tl kuminansiemeniä jauhettuna
dippi
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl maustamatonta paksua jogurttia
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl sitruunan mehu
- 2 tl hunajaa
- 1 dl sitruunaverbenaa hienonnettuna (tai sitruunamelissaa)
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese perunat ja kuivaa ne, älä kuori. Jätä pienet perunat kokonaisiksi tai puolita ne pituussuunnassa. Leikkaa isommat perunat lohkoiksi.
2. Sekoita kulhossa perunoiden joukkoon oliiviöljy, suola ja kumina. Levitä perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja kääri leivinpaperiin.
3. Sekoita dipin ainekset keskenään ja pakkaa se erilliseen purkkiin.
4. Lämmitä perunat retkellä esimerkiksi kertakäyttögrillillä ja dippaa kastikkeeseen. Kuminaiset perunat maistuvat myös kylminä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous