Glitz & Glam

Hyvä vaurioituneiden hiusten shampoo – Vähentää katkeilua ja haaroittumista

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Pari viikkoa sitten kirjoitin kokemuksiani muutamasta jumbokokoisesta shampoo- ja hoitoainesetistä. Tein tosiaan paria päivää ennen tilauksen, jossa täydensin shampoo- ja hoitoainevarastoja perheellemme. Samalla tilasin uusiakin kokeiluja.

Kesä jättää aina jälkensä hiuksiin. En tällä hetkellä ole halukas napsaisemaan niistä pituutta reilusti, vaan haluan säilyttää pituuden tällaisena. Viimeksi kampaajalla käydessä otettiin pahimmat – kävin siis heinäkuussa viimeksi.

Päätin kokeilla Kérastasen vaurioituneiden hiusten shampoota. Todella moni teistä lukijoista on vinkkaillut Kérastasen olevan hyvä hiusmerkki, mutta minulla on aika vähän kokemusta ko. ammattilaismerkistä. Tämä siis taustaksi, miksi päätin kokeilla Kérastasen shampoota.

Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo on hauraille ja hieman vahingoittuneille hiuksille suunniteltu shampookylpy. Päivittäiseen käyttöön soveltuva shampoo valmistajan mukaan jälleenrakentaa ja suojaa hiusta tulevilta vaurioilta.

Kuten aina sanon, hiusten todelliseen kuntoonhan ei voi kosmetiikalla vaikuttaa, mutta heikkokuntoisen hiuksen saa kosmetiikan avulla vastustuskykyisemmäksi mekaanista rasitusta vastaan. Tietenkin pitkässä juoksussa oikein valitut tuotteet saavat hiukset vahvemmiksi, mutta jo olemassa olevaa vahinkoa ei pysty korjaamaan. Hius kun kuitenkin on kuollutta ainesta, eikä sitä voi kosmetiikalla korjata ehjäksi. Mutta oikein valituilla tuotteilla pystytään hidastamaan vahinkojen etenemistä ja saamaan hiuksiin parempi, jopa vahvempi tuntuma sekä helpompi hallittavuus.

Kérastasella on eroosiotasot, eli vahingoittumisasteet. Resistance Bain Force Architecte -sarja on vahingoittumisasteelle 1-2, joka tarkoittaa hauraita, katkeilevia ja haaroittuvia hiuksia.

No juuri sellaiset minulla nyt onkin. Hiukset vähän tuppaavat katkeilemaan, koska ovat pitkät, luonnonkiharaiset, vaalennetut ja yksittäinen hius on ohut. Katkeilun huomaa hiuksia harjatessa. Hiuksen pätkiä on vaatteilla ja hiusharjaan jää nopeammassa tahdissa hiuksia.

Hiustenlähdön ja katkeilun erottaa sillä, että hiustenlähdössä irtohiuksien päässä näkyy pienen pieni valkoinen ”jyvä”. Jos niitä ei näy, hius on katkennut.

Katkeilevien hiusten hoidossa onkin tärkeää, että hiukset ovat helpommat selvittää ja hius saa vahvistusta mekaanista rasitusta vastaan. Kérastasen shampoon sisältämät keramidit ja keratiinit vahvistavat hiusta. Ne saavat hiukset tuntumaan vahvemmilta, mutta myös auttavat yksittäisiä hiuksia kestämään mekaanista rasitusta, kuten hiusten harjaamista.

Kérastase onkin kehittänyt tämän tuotesarjan antamaan vaurioituneille hiuksille uuden mahdollisuuden.

Shampoon koostumus on hyvin perinteinen laatushampoon koostumus. Shampoo on riittoisaa ja täyteläistä, joten sitä ei tarvitse annostella valtavia määriä.

Tuoksultaan shampoo on hyvin tyypillinen salonkimerkin tuoksu. Tuoksuu, mutta ei kuitenkaan selkeästi jollekin tietylle. Ehkä jopa raikas tuoksu.

Shampoo vaahtoaa pehmeästi hiuksissa ja huuhtoutuu hyvin. Hiukset tuntuvat välittömästi paremmilta, vaikka hoitoainetta ei olisi vielä käyttänytkään. Tämä oli jo ensimmäisellä käyttökerralla lupaavaa! Tiesin, etten joudu taistelemaan takkujen kanssa.

Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoo tekee hiuksista pehmeämmät ja selkeästi auttaa yhdessä hoitoaineiden kanssa parantamaan hiusten kestävyyttä. Harjaan jää vähemmän hiuksia, eikä mustilla vaatteillani näy vaaleita hiuksia.

Shampoo on hyvä apu katkeilua vastaan taistellessa. Se ei ole voimakkaasti rakennepaikkaava, vaan enemmänkin vahvistava. Voimakkaasti rakennepaikkaavat meinaan saattavat tehdä hiuksista liian kovat. Siksi koen tämän shampoon enemmänkin vahvistavaksi, vaikka tässäkin kyseessä on rakennepaikkaaviin kuuluva shampoo.

Kérastase Resistance Bain Force Architecte Shampoota ja muita sarjan tuotteita myydään joissakin kampaamoissa sekä monissa verkkokaupoissa. Omani tilasin *Lykolta, mutta muita verkkokauppoja ovat: *Lookfantastic ja *Cocopanda.

Kivaa alkanutta viikkoa ja elokuun viimeistä päivää!

Lue myös:

Tuotevinkki takkuisille hiuksille

Pesetkö hiuksesi oikein?

5 parasta sulfaatitonta shampoota

Vinkit hiustenhoitoon syksyllä ja talvella

Kosteutta kesän kuivattamille hiuksille

Lue myös

X