Horoskooppimerkit

Luistaako juttu vai viekö kissa kielen? Näin horoskooppimerkkisi pärjää sosiaalisissa tilanteissa

Kaksosten juttu luistaa seurassa kuin seurassa, mutta rapu ei keksi puhuttavaa. Skorpioni jurottaa nurkassa ja lataa epäsovinnaiset mielipiteensä pöytään väärällä hetkellä. Katso, mitkä horoskooppimerkit ovat supliikkityyppejä ja kenellä sanat jäävät suuhun.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Leijona on karismaattinen keskustelija, joka imee huomiota magneetin lailla.

Kaksosten juttu luistaa seurassa kuin seurassa, mutta rapu ei keksi puhuttavaa. Skorpioni jurottaa nurkassa ja lataa epäsovinnaiset mielipiteensä pöytään väärällä hetkellä. Katso, mitkä horoskooppimerkit ovat supliikkityyppejä ja kenellä sanat jäävät suuhun.

Oinas (21.3.–20.4.) avaa suunsa ja puhuu suoraan

Oinas ei turhia ujostele. Jos hänellä on sanottavaa, hän avaa suunsa ja menee suoraan asiaan. Puhelias sarvipää ei kuitenkaan ole erityisen taitava viestijä, sillä hän jyrää muut.

Oinaan ongelma on malttamattomuus. Hän kuuntelee muita huolimattomasti, ja jos vastapuolen jutut eivät kiinnosta, hän ei pysty peittelemään haukotuksiaan. Oinas myös puhuu muiden päälle ja päättää hitaiden ihmisten lauseet heidän puolestaan.

Oinas joko lumoaa kuulijansa tai jättää itsestään ylimielisen ja aggressiivisen kuvan. Hän on loistava puhuja, mutta ei malta keskittyä toisten mielipiteisiin. Ja varjele, jos toinen on vielä oinaan kanssa eri mieltä. Oinas ei argumentoi, vaan kirjaimellisesti huutaa toisen uuvuksiin, kunnes tämä myöntää häviönsä.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.–20.5.) joko papattaa tai jurottaa

Härkä on monella tavalla mustavalkoinen ihminen. Sosiaalisesti hän on joko hyvin hiljainen tai todella puhelias. Härkä voi mennä myös näistä ääripäistä toiseen osaamatta hienosäätää käytöstään.

Kun puheenaihe on härälle mieluisa tai hän on mukavassa seurassa, juttu luistaa. Härkä onkin parhaimmillaan loistavaa seuraa. Oudossa porukassa tai pahantuulisena hän on kuitenkin vetäytyvä murjottaja, joka ei edes yritä ylläpitää small talkia.

Härkä on erittäin itsepäinen. Ollessaan murjotustuulella hän on kuin perässä vedettävä kivireki. Muiden pitää utelemalla udella, haluaako hän kahvinsa maidolla vai mustana. Näinä päivinä hänen kanssaan ei kannata aloittaa väittelyä, sillä hän on kaikkien kanssa eri mieltä ihan vain piruillakseen.

 Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–21.6.) on small talkin mestari

Kommunikointi on kaksosille kaikki kaikessa. Tämä horoskooppimerkki elää ja hengittää sanoja, vitsejä, flirttailua ja älykästä debattia. Ei ole aihetta, josta hän ei keksisi puhuttavaa.

Kaksosten seurassa ei tarvitse pelätä vaivaannuttavaa hiljaisuutta. Hän palpattaa hyväntuulisesti vaikka itsekseen, jos toinen ei pukahda. Kaksosilla on myös ihmeellinen taito kaivaa ujoimmatkin ihmiset kolostaan ja saada heidät osallistumaan keskusteluun edes hieman.

Kaksoset aistii herkästi, mitkä ovat kiellettyjä aiheita. Hän osaa sopeuttaa sosiaalisuutensa juttukaverinsa taajuudelle. Ainoa huono puoli on se, ettei kaksoset jaksa ylläpitää kovin kauaa keskustelua, joka on hänen mielestään oikeasti tylsä. Hän lähtee muka hakemaan lisää boolia ja etsii hersyvämpää seuraa.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) kuuntelee enemmän kuin puhuu

Rapu välittää syvästi muista ihmisistä ja on kiinnostunut heidän asioistaan. Tämä horoskooppimerkki vain on usein kovin ujo, eikä osaa ilmaista kiinnostustaan.

Sukujuhlat ja ensitreffit ravun kanssa voivat olla piinallisia. Hän hymyilee ja nyökyttelee, mutta ei vie keskustelua aktiivisesti eteenpäin. Hän on enemmänkin kuuntelija ja havainnoija kuin small talkaaja tai viihdyttäjä. Valitettavasti hänen piirteensä tulkitaan joskus ylimielisyydeksi.

Rapu ei ole maailman paras keskustelunaloittaja, mutta hän on ihminen paikallaan, kun toinen tarvitsee tukea. Hän ilmaisee pelkällä läsnäolollaan lämpöä ja hyväksyntää, jota moni sosiaalisempi ei osaa pukea sanoiksi. Näissä tilanteissa ilmenee, miten tarkasti rapu kuuntelee muita, ja miten hyvä lohduttaja hän on.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.) on hyväntuulisena sosiaalinen

Leijona on karismaattinen keskustelija, joka imee huomiota magneetin lailla. Hän on hauska ja hulvaton, eikä hänen seurassaan ole koskaan tylsää.

Leijona ei kuitenkaan jaksa jutella lämpimikseen. Tällöin hänestä voi saada kyllästyneen, ylimielisen ja juron kuvan. Vika ei kuitenkaan ole aina seurassa. Leijona voi olla väsynyt tai hän ei vain ole juttutuulella. Diivan mielenliikkeitä ei voi aina täysin ymmärtää.

Kun leijonaa taas satsaa sosiaalisuuteen, hän antaa kaikkensa. Hän pitää huolen siitä, ettei kukaan jää yksin isossa porukassa. Jos tunnelma meinaa lässähtää, leijona hyppää porukan keskelle ja järjestää spontaanin tanssishown. Tämä horoskooppimerkki on maailman parasta seuraa – silloin, kun häntä huvittaa seurustella.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.–22.9.) ujostelee ja töksäyttelee

Viestinnän planeetta Merkurius ohjaa neitsyttä. Hän on kuitenkin vahvempi kirjallisessa ilmaisussa kuin puhumisessa. Moni neitsyt on nimittäin ujo, mutta kulmikas.

Tämä horoskooppimerkki on tutkijaluonne. Neitsyellä on joskus ikävä tapa läimäistä faktat pöytään. Hän ei pehmentele sanomaansa, ja vaikka hän olisi oikeassa, tyly ilmaisutapa voi loukata muita. Lisäksi neitsyt säästelee hymyään, eikä hänen elekielensä ole kovin avointa.

Ujous ja tutkijamaisuus on yhdistelmä, joka saa neitsyen vaikuttamaan kuivalta, vaikka hän olisi lämmin. Parhaimmillaan neitsyt on kuitenkin kiinnostavaa ja hauskaa seuraa. Hän höystää vitsinsä taitavilla viittauksilla politiikkaan ja kulttuuriin, mutta muodollisissa sukujuhlissa hän ei ole puheenpitäjä ja maljankohottaja.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) sulattaa jähmeän tunnelman

Small talk on vaa’an toinen äidinkieli. Ujokin vaaka luo jäykkiin sosiaalisiin tilanteisiin miellyttävän tunnelman. Hän puhuu ja kuuntelee muita sopivassa suhteessa.

Vaaka on diplomaattinen horoskooppimerkki, jolle muiden viihtyminen on sydämen asia. Jos seurueessa on eripuraa, hän ohjaa keskustelun riidattomiin aiheisiin. Vaaka osaa sulattaa jäisen hiljaisuuden ja keksii sanottavaa vaivaannuttaviin hetkiin. Hän vitsailee mieluummin itsensä kuin muiden kustannuksella, eikä utele toisten intiimejä asioita.

Toisinaan vaa’an miellyttämisenhalu aiheuttaa ongelmia, sillä hänestä ei saa irti hänen rehellistä mielipidettään. Seurapiirikekkereissä hän on kuitenkin valloittava. Vaaka on taitava flirttailija, ja nuoret vaa’at imartelevat mieluusti itseään vanhempia ihmisiä.

Lue myös: Vaa´an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.–22.11.) on sulkeutunut möläyttelijä

Skorpioni on todella tulinen, mutta myös todella sulkeutunut persoona. Hän nuuskii tarkasti muiden sanomiset, mutta pitää oman suunsa supussa.

Skorpionin on vaikea luottaa ihmisiin ja hänellä on voimakkaat mielipiteet. Hän ei ole iloinen lepertelijä, vaan tarkkailija, joka voi vaikuttaa ujolta tai ylimieliseltä. Moni yllättyy, kun skorpioni avaa viimein suunsa ja lataa täyslaidallisen mustavalkoisia näkemyksiään.

Skorpioni jakaa mielipiteet, ja hän on enemmän konfliktien kylväjä kuin harmonisoija. Hänellä ei ole minkäänlaista motivaatiota puhua ihmisille, jotka eivät kiinnosta häntä. Rakkailleen hän on kuitenkin suorastaan höpsö lepertelijä. Tämän puolen näkee kuitenkin harva, eikä skorpionia kannata valita matkanjohtajaksi, ellei hän tunne seuruetta.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimiehen (23.11.–22.12.) vitsit viihdyttävät

Jousimies on tulimerkki, jolta viestintä sujuu luonnostaan. Välillä hänelle tulee kuitenkin vetäytymisentarve, ja tällöin hän on suorastaan antisosiaalinen.

Jousimies uskaltaa aloittaa keskustelun tuntemattomien kanssa. Hän kuuntelee muita ja osoittaa kiinnostusta heitä kohtaan kehonkielellään. Harva osaa kaivaa ujostelijat ja mököttäjät yhtä taitavasti kolostaan. Jos muut eivät keksi puheenaiheita, jousimiehellä riittää juttua kommelluksistaan, joita elämän varrella on karttunut.

Tämä horoskooppimerkki ei kuitenkaan siedä takertumista. Hän haluaa pörrätä juhlissa porukasta porukkaan. Jos joku liimaantuu jousimieheen, hän ahdistuu ja muuttuu vältteleväksi. jos pippalot ovat tylsät, jousimies ei epäröi nostaa kytkintään ja kurvata parempiin bileisiin.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.–19.1.) jahkailee, kun muut puhuvat

Kauris on hyvä kaikessa – paitsi small talkissa. Asiakeskeinen horoskooppimerkki ei ole sosiaalisesti vahvoilla, vaan antaa itsestään kuivan, varautuneen tai töksäyttelevän kuvan.

Kauris on perfektionisti, ja hän haluaa muotoilla lauseensakin täydellisiksi. Tämän vuoksi hän jää jahkailemaan, eikä saa sanaa suustaan, ja muut pitävät häntä ynseänä. Kauris haluaisi kovasti olla hyvä seurustelija, mutta juuri liika kunnianhimoisuus tekee hänestä takeltelijan.

Välillä kauriille tulee kuitenkin suorastaan pakottava sanomisen tarve. Tällöin hän möläyttää mielipiteensä ulos sen kummemmin miettimättä. Lopputulos on yleensä napakymppi tai fiasko. Hän uskaltaa sanoa sen, mitä kaikki ajattelevat, mutta kukaan ei kehtaa, ja tunnelma vapautuu. Pahimmillaan hän suututtaa muut tai jähmettää tilanteen vaivaantuneeksi.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) viihtyy juhlissa yksinkin

Vesimies pystyy juttelemaan kenen tahansa kanssa mistä hyvänsä. Itsenäinen horoskooppimerkki viihtyy kuitenkin omissa oloissaan, eikä hiljaisuus ahdista häntä.

Jos vesimies löytää juhlissa hyllystä hyvän kirjan, hän voi vetäytyä toiseen huoneeseen lukemaan. Jos joku tupsahtaa paikalle, vesimies alkaa kyllä keskustella hänen kanssaan. Vesimies voi puhua niin puutarhatöistä kuin kvanttifysiikastakin, ja hän tulee toimeen mitä erilaisimpien ihmisten kanssa.

Vesimiehellä ei kuitenkaan ole tarvetta miellyttää. Hän sanoo asiat suoraan ja erottaa tunteet faktoista. Säkenöivät keskustelut voivat tyrehtyä, kun vesimies loukkaa muita rehellisyydellään. Hän ei ymmärrä, miksi muut pahastuvat. Vesimies on hyvin itsenäinen persoona, eikä hänellä ole tarvetta pyydellä anteeksi, vaikka herkkänahkaiset suuttuisivat.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) saa juttukaverit ulvomaan naurusta

Jos saat kiskottua kalan pään hetkeksi pilvistä maan pinnalle, pääset nauttimaan pulppuilevasta keskustelusta. Kalat on myös empaattinen kuuntelija, joka antaa toiselle tilaa.

Monet esiintyjät, koomikot ja myyjät ovat kaloja. Heillä on karismaa ja mielikuvitusta, ja he keksivät uskomattomia vitsejä. Kalat nauttii huomiosta, uskaltaa avata suunsa ja keksii jutun juurta vaikka mistä. Viihdyttämisen lisäksi syvälliset keskustelut luonnistuvat häneltä. Hänellä on hyvä ihmispsykologinen silmä, ja hän aistii, miten toinen kannattaa kohdata.

Kalat on myös hyvin herkkä, ja joskus häneen iskee yllättävä ujous. Hän on kuin koulunäytelmään innoissaan valmistautunut lapsi, johon iskee ramppikuume viime hetkellä. Kalat on myös haaveilija, ja joskus hän on niin syvällä omassa maailmassaan, että hän vaikuttaa välinpitämättömältä.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: My Astofame, Yourtango

X