Hyvinvointi

Harmonisoiva vartalohoito

Teksti: Marjatta Leino

Vartalohoito on aina luksusta. Tiibetiläinen lääketiede antaa siihen oman säväyksensä.

Harmonisoiva vartalohoito

Harmoninen ihminen on kaunis ja hänen vartalonsa on täydellinen. Kehon ja mielen tasapaino on kuitenkin hyvinvoinnin ja kauneuden edellytys. Näin sanoo tiibetiläinen lääketiede, joka on yhdistelmä kiinalaisen lääketieteen ja ayurvedan parhaita oppeja. Se on löytänyt tiensä myös espoolaisen Kaisankodin vartalohoitojen maailmaan.

Tiibetiläisen opin mukaan tuli, vesi, maa, ilma ja atmosfääri, minä osana maailmankaikkeutta, ovat energiamme peruselementit. Jos elementtien tasapaino horjuu, se tuntuu kehossamme ja näkyy ihollamme. Energioiden epätasapaino myös kerää kehoon kuona-aineita.

RVB Holsitic Beauty Thay -linjan hoito-ohjelma tasapainottaa kaikkia viittä energiaelementtiämme ja laittaa kuona-aineet liikkeelle. Tällä tavoin se tukee OM-tilan saavuttamista, joka kuvaa kehon ja mielen täydellistä harmoniaa, kauneutta.

Maa kutsuu

Holistic Beauty Thay Lam -hoito tasapainottaa kehon maaenergiaa. LAM kiinteyttää kudosta ja muokkaa vartaloa. Hoidon värit ovat keltainen ja oranssi. Tuoksut luonnollisesti appelsiini ja mandariini, jotka luovat lempeän maanläheisen tunnelman. Thay-musiikki rentouttaa, mutta auttaa myös keskittymään kehoon ja sen tuntemuksiin, miettimään omaa fyysisen, psyykkisen ja henkisen olemuksen kokonaisuutta.

Puolentoista tunnin aikana vartalohoito etenee moneen kertaan päästä varpaisiin. Se muistuttaa itse asiassa enemmän kehoterapiaa kuin kosmetologista hoitoa.

Ensin nivelille sivellään appelsiinin tuoksuista eteeristä öljyä ja sitten koko kroppa kääritään mandariiniviinietikkaisen peiton alle. Sinä aikana kun keho lämpenee, kasvohieronta rentouttaa mukavasti ja saa unohtamaan päivän kiireet.

Seuraavaksi vartalo kuoritaan sopivan karkeilla hansikkailla ja puhdistettu iho hierotaan eteerisillä öljyillä. Lopuksi kaikki nivelet käsitellään pyörivin liikkein ja raajat ravistellaan notkeiksi. Kuppi inkivääriteetä kruunaa hoidon.

Energiat tasapainoon

Kaikki viisi eri energiaa saadaan tasapainoon viidentoista kerran sarjahoidossa. Yksi hoitokerta maksaa noin 150 euroa.

Tarkassa järjestyksessä etenevä sarja aloitetaan atmosfäärin OM-hoidolla. Se rauhoittaa ja tasapainottaa kehon hermojärjestelmää ja auttaa löytämään sisäisen rauhan. Hoito on hyväksi kaikille, jotka tuntevat käyvänsä ylikierroksilla tai ovat stressaantuneita.

Kuona-aineet laitetaan liikkeelle tulen elementin RAM-hoidolla. Punaiset mausteet leimaavat hoitoa, johon kuuluu myös sidekudoshierontaa.

Liikkeelle saadut nesteet ja kuona-aineet huuhdotaan kehosta vesienergian BHAM-hoidolla, jonka sinertävät raikkaat sävyt puhdistavat kehoa.

Maan elementin LAM-hoito kiinteyttää ja notkistaa niveliä ja koko hoitosarja viimeistellään taas OM-hoidolla.

Ilman elementti, YAM-hoito, sopii erityisesti raskaana oleville sekä kuivasta ja herkästä ihosta kärsiville. Hoito tekee ihosta joustavan.

Hoitotuotteiden raaka-aineet ovat luonnonmukaisia ja niissä on käytetty säilöntäaineita mahdollisimman vähän. Esimerkiksi arganöljy on luomulaatuinen Reilun kaupan tuote.

Asiantuntijana RVB Beauty Therapist Maria Jeskanen. Tiedustele hoitoja RVB-jälleenmyyjiltä tai netissä www.rvb.fi

X