Ravinto

Ketodieetti-reseptit – 12 maukasta ketoilijan ateriaa lihasta, kalasta tai kasviksista

Suosittu ketogeeninen dieetti perustuu tiukkaan hiilihydraattien rajoittamiseen ja rasvojen runsaaseen lisäämiseen. Ota ketoreseptit talteen jutustamme!

Teksti:
Janina Paasila
Kuvat:
Istock

Ketoilijan ruoan ei tarvitse olla tylsää.

Suosittu ketogeeninen dieetti perustuu tiukkaan hiilihydraattien rajoittamiseen ja rasvojen runsaaseen lisäämiseen. Ota ketoreseptit talteen jutustamme!

Ketogeeninen ruokavalio eli ketodieetti on tuottanut erinomaisia tuloksia monille sitä testanneille. Kokosimme parhaat ketodieetti-reseptit eli ketogeenisen ruokavalion reseptit, joista voit valita suosikkisi! Ota talteen ketoreseptit jutustamme.

Lue myös: Ketoosin oireet + 2 muuta syytä laihduttajan haisevaan henkeen

Ketodieetti-reseptit pähkinänkuoressa

Ketodieetissä hiilihydraatteja syödään noin 10–50 grammaa päivässä. Proteiinia tulee olla riittävästi, jotta keho ei polta lihaksia rasvan sijaan. Hyvä määrä on 1–2 grammaa painokiloa kohden.

60-kiloinen syö siis päivässä 60–120 grammaa proteiinia ja 100-kiloinen 100–200 grammaa. Rasvojen määrä ruokavaliossa on noin 70–90 prosenttia. Ketodieetti-reseptit kuitenkin muokkautuvat käyttäjän mukaan: Osuuksien lopullinen määrä on riippuvainen ihmisen pituudesta, painosta ja aktiivisuudesta.

Lue myös: Tunnetko jo mukapastan ja mukaleivän? Näin ketodieetissä korvataan tavallinen riisi, pasta, kerma, leipä ja puuro

Ketodieetti – reseptit lihasta ja kalasta

Vaalea liha on aina hyvä vaihtoehto, ja mikä maistuisikaan paremmin kuin broileri fetan kera? Täyteyt broilerinfileet ovat täynnä makua ja paahtuvat uunissa tuoreiden terttutomaattien kanssa.

Murea entrecôte-pihvi vie takuulla kielen mennessään. Pihvi tarjoillaan ruokaisan vuohenjuustosalaatin kera. Käytä salaatille valmiiksi ketogeenistä salaatinkastiketta tai jätä ohjeesta pois sokeri ja hunaja, sillä ne eivät kuulu ketodieettiin.

Herkullinen pekonifrittata on tuhti munakas täynnä proteiinia, joka kruunataan yrteillä ja kirsikkatomaateilla. Ketodieetti-reseptit sallivat juuston kohtuudella, joten tämän annoksen lisäksi sitä ei kannata nauttia muilla aterioilla.

Täyteyt munakoisot vievät varmasti nälän mennessään. Täyte syntyy mehevästä lampaanlihasta, turkkilaisesta jogurtista sekä purjosta. Tämänkin reseptin kohdalla hunaja on syytä jättää pois.

Savustettu lohi on maukasta ja täynnä hyviä rasvoja. Lohi saa kaverikseen itsetehdyllä yrttiöljyllä valeltuja avomaankurkkuja ja fenkoleita.

Kokeile lohen sijaan myös herkullista kuhaa paahdettuna. Kuhan kaverina tarjotaan uunipaahdettua fenkolia, tomaatteja, paprikaa ja sipulia.

Ketoreseptit kasvisruoista

Ketodieetti-reseptit kattavat myös italialaisen makumaailman: herkuttele mehukkaalla munakoisovuoalla eli parmigiani di melazanella. Sulanut mozzarellajuusto sekä maukas tomaattikastike luovat upean makuelämyksen. Ketodieetti-ohjeet eivät sisällä sokeria, joten muistathan jälleen jättää kastikkeesta sokerin pois.

Italialaisia tuulia ruokapöytään tuo myös herkullinen ratatouille. Herkulliset kasvikset mehevöityvät uunissa maukkaassa liemessä. Ohjeessa mainittu sokeri tulee jättää pois.

Juusto on aina ihanaa uunissa pehmenneenä. Mausteinen feta saa kaverikseen oliiveja. Tarjoa ne raikkaan kreikkalaisen salaatin kera.

Herkulliset gratinoidut kesäkurpitsat ovat täynnä makua. Uunivuossa kesäkurpitsat kypsyvät kermaisessa sienikastikkeessa tuhdin juustokasan alla.

Ketodieetti-reseptit ovat yllättävän monipuolisia. Kevyt lounasvaihtoehto on pehmeä kukkakaali-pinaattikeitto. Kermainen keitto on täynnä makuja maustekirjon ansiosta. Jätä keitosta hunaja pois, jotta se sopii ketodieettiin.

Pikkuisilla ruusukaaleilla täydennetty munakas on täyttävä ateria. Helppo pääruoka sopii mainiosti ketoilijalle hyvien rasvojen ja runsaan proteiinimäärän ansiosta.

Lue myös Seura.fi: Ketodieetti ja ruokavalio – nämä ovat ketodieetin haitat ja hyödyt (seura.fi)

X