Seksielämä

Seksistä voi nautiskella raskauden loppuun asti – 8 miellyttävää asentoa raskausajan seksiin

Naisen halut voivat hyrrätä etenkin raskauden keskivaiheessa, ja orgasmi voi helpottaa tukalaa oloa. Seksi raskauden aikana on onneksi yleensä turvallista raskauden loppuun asti. Lue, millaisissa asennoissa nautitte erotiikasta myös loppuraskauden aikana.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Rakastelkaa takaapäin, kylkimakuulla tai nainen miehen päällä – raskaus ei ole este seksille.

Naisen halut voivat hyrrätä etenkin raskauden keskivaiheessa, ja orgasmi voi helpottaa tukalaa oloa. Seksi raskauden aikana on onneksi yleensä turvallista raskauden loppuun asti. Lue, millaisissa asennoissa nautitte erotiikasta myös loppuraskauden aikana.

Moni nainen kärsii alkuraskauden aikana pahoinvoinnista, eikä seksi välttämättä kiinnosta. Edessä on kuitenkin vielä monta raskauskuukautta ja erilaisia seksuaalisuuden vaiheita, joten haluttomuudesta ei kannata huolestua. Seksi raskaana onnistuu usein hyvin – ja seksi raskauden aikana voi myös olla uudella tavalla hykerryttävää.

Keskustele: Miksi raskaana oleva kumppanini ei halua seksiä?

Seksi raskaana: keskiraskaudessa halut hyrräävät

Raskausviikot 13–27 ovat monelle odottajalle raskauden energisintä aikaa. Pahoinvointi helpottaa, eikä vatsa ole vielä niin suuri, että se aiheuttaisi kolotuksia ja kömpelyyttä.

Välttäkää kuitenkin asentoja, joissa vatsaan kohdistuu painetta. Nainen ei saa maata vatsallaan, ja lähetyssaarnaajassa mies ei saa olla koko painollaan naisen päällä. Hänen kannattaa olla polviseisonnassa naisen jalkojen välissä ja nostaa tämän jalat harteilleen.

Lue myös: Näin raskaus etenee – raskausviikot viikko viikolta

Selällä makaaminen voi aiheuttaa pahoinvointia

Selällä makaaminen voi alkaa tuntua tukalalta viikon 20 tienoilla, kun kohtu alkaa painaa alaonttolaskimoa, jota pitkin veri virtaa alaraajoista sydämeen. Paine voi aiheuttaa heikotusta, ja hengittäminen voi olla vaikeaa.

Rakastelkaa takaapäin, kylkimakuulla tai nainen miehen päällä.

Lue myös: Lähetyssaarnaajan 5 kiihottavaa versiota

Kylkiasennot ovat mukavia loppuvaiheessa

Viimeisen raskauskolmanneksen aikana monen odottajan olo on kirjaimellisesti raskas. Joillakin halut kuitenkin hyrräävät loppuun asti. Emätin voi olla tavallista kosteampi, mikä helpottaa yhdyntää.

Hellät kylkiasennot ovat naiselle usein miellyttävimpiä. Sen sijaan seksi takaapäin ja muut syvät yhdyntäasennot voivat aiheuttaa kipua, jos vauva painaa kohtua voimakkaasti, ja penis osuu kohdunsuuhun.

Lue myös: Näin nainen nauttii syvästä yhdynnästä – 5 naiselle miellyttävintä asentoa

Orgasmi voi helpottaa oloa

Orgasmi vapauttaa oksitosiinia, joka piristää, rentouttaa ja kohottaa mielialaa. Läheisyys vapauttaa myös muita mielihyvähormoneja. Odottajan kaikenlainen hellittely on siis suotavaa, vaikka ette etenisi yhdyntään asti.

Oksitosiini voi aiheuttaa myös hetkellistä kohdun supistelua. Jos supistukset ovat lieviä, niitä ei tarvitse säikähtää.

Lue myös: Orgasmin 7 yllättävää hyötyä

Keskustele: Millaista seksielämänne oli raskausaikana?

Joskus seksi raskauden aikana ei käy

Spermasta, syljestä, liukuvoiteista tai seksileluista ei ole odottajalle vaaraa. Normaali hygienia seksin yhteydessä riittää, mutta mitään peräaukossa ollutta ei saa laittaa emättimeen. Anaaliseksiä kannattaa harrastaa kondomin kanssa.

Seksistä voi olla syytä pidättäytyä, jos naisella on kivuliaita supistuksia, jotka eivät laannu levossa. Myös kohdunkaulan lyhentyminen tai pehmentyminen ja ennenaikaisen synnytyksen riski voivat pakottaa seksitaukoon.

Etinen istukka, joka peittää kohdunsuun kokonaan tai osittain, voi altistaa odottajan verenvuodolle. Seksistä voi olla syytä pidättäytyä myös tällöin.

Jos seksi raskausaikana epäilyttää, ota asia puheeksi neuvolassa tai lääkärin kanssa.

Seksi raskaana onnistuu.
Usein seksi raskaana onnistuu hyvin – ja se voi aiheuttaa ihan uudenlaisia tunteita niin naisessa kuin miehessäkin.

Seksi raskaana: nämä seksiasennot miellyttävät

1. Lusikka

Lusikassa molemmat makaavat kyljellään, mies naisen takana. Mies ei voi liikkua kovin rajusti, eikä penis osu kivuliaasti kohdunsuuhun. Miehen on helppo hieroa naisen klitorista ja rintoja päällimmäisellä kädellään, ja nainen voi kiihottaa myös itse itseään.

2. Punos

Jos vatsa ei ole kovin iso, voitte rakastella kyljellänne myös kasvotusten. Tässä asennossa voitte kietoutua toistenne ympärille ja nauttia läheisyydestä. Mitä enemmän nainen koukistaa ja nostaa päällimmäistä jalkaansa, sitä syvemmälle mies pääsee.

3. Koira-asento

Klassisessa koira-asennossa nainen on kontillaan, ja mies työntyy häneen takaapäin. Mies voi hyväillä naisen klitorista ja pakaroita, ja myös naisen kädet jäävät vapaaksi.

Lue myös: Seksiä takaapäin? Koira-asennon 5 naiselle kiihottavampaa versiota

4. Seisova koira

Jos koiratyyli tuntuu kivuliaalta, kokeilkaa versiota, jossa nainen seisoo, kumartuu eteenpäin ja ottaa käsillään tukea seinästä, pöydästä tai sohvasta. Mitä enemmän nainen notkistaa selkäänsä, sitä syvemmälle mies pääsee. Selän suoristaminen taas pakottaa miehen rauhoittamaan tahtia.

5. Lehmityttö

Ratsastusasennossa vatsaan ei kohdistu painetta. Jos sängyssä ratsastaminen tuntuu naisesta hankalalta, siirtykää tuolille. Kun mies istuu, hän yltää paremmin tukemaan naista käsillään. Naisen jalat puolestaan yltävät lattiaan, jolloin hän saa liikkeisiinsä enemmän voimaa ja vakautta.

Kun olette tuolilla kasvot vastakkain, voitte suudella ja katsoa toisianne silmiin. Kun nainen taas istuu selkä mieheen päin, miehen käsi on hyvässä kulmassa hieromaan klitorista.

Lue myös: 7 tuhmaa ratsastusasentoa, jotka takaavat orgasmin

6. Lehmityttö takaperin

Kun mies makaa ja nainen istuu päällä selkä mieheen päin, mies pääsee nauttimaan herkullisista näkymistä. Asento voi olla myös naiselle tavallista lehmityttöä kiihottavampi, koska miehen käsi on paremmassa kulmassa klitoriksen kiihottamiseen.

7. Valtiatar

Suuseksi makuuasennossa voi tuntua naisesta tukalalta raskauden edetessä. Naisen kannattaa istua, kun mies polvistuu hänen eteensä. Asento on miellyttävämpi myös miehen niskalle, ja hänen on helpompi käyttää sekä kieltään että käsiään.

Lue myös: 11 hekumallista asentoa suuseksiä rakastaville

8. Valtias

Kumartelu muuttuu vaikeaksi vatsan kasvaessa. Suuseksin antaminen miehelle on miellyttävämpää, kun mies istuu tai seisoo, ja nainen on polvillaan hänen edessään pehmoisen alustan päällä.

Lähteet: Parents, Terveyskirjasto, Vau.fi

Kaksplus: Seksiä raskaana? 7 kysymystä ja vastausta

X