Julkkikset

Äidin kuolema nostattaa kyyneleet yhä Mikko Kekäläisen silmiin: ”Äitini oli ehdottomasti yksi elämäni tärkeistä naisista”

Juontaja Mikko Kekäläisen äiti kuoli äkillisesti viime kesänä. Se aikuisti miestä enemmän kuin lasten syntymä.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Mikko Kekäläinen ei pääse pätemään perinteisissä miesten hommissa. Mutta ompelukoneen ääressä hän on elementissään.

Juontaja Mikko Kekäläisen äiti kuoli äkillisesti viime kesänä. Se aikuisti miestä enemmän kuin lasten syntymä.

Mikko Kekäläinen vastasi Annan Totta vai tarua? -juttusarjan kysymyksiin. Sarjassa tunnetut henkilöt vastaavat, pitävätkö väitteet paikkansa.

Äiti on miehen elämän tärkein nainen.

Äitini oli ehdottomasti yksi elämäni tärkeistä naisista. Tajusin sen täysin vasta hänen kuoltuaan. Oman lapsen syntymä muuttaa koko elämän, mutta vielä enemmän sitä muuttaa oman vanhemman kuolema. Lapsuudesta luopuminen on saanut isot rattaat liikkeelle päässäni ja miettimään elämän perusasiat uusiksi. Pakon edessä olen joutunut jämäköitymään ja aikuistumaan.

Olin äidin poika, meillä oli aina hyvä yhteys toisiimme. Vanhempani erosivat, kun olin pieni ja jäin asumaan äidin kanssa. Hän oli viisas kasvattaja. Ei kieltänyt ja komentanut vaan luotti ja antoi minun löytää ratkaisut itse. Tuskin olisin sama tyyppi ilman häntä. Vaikka äiti lähti yllättäen, mitään tärkeätä ei onneksi jäänyt sanomatta.

Mies vaatii parisuhteelta vähemmän kuin nainen.

Taidan olla meillä se, joka vaatii hitusen enemmän. Minusta on tärkeätä, että parisuhteen molemmat osapuolet keskittyvät ja panostavat siihen. Suhteen hoitaminen ei voi olla vain toisen harteilla.

Miehet eivät voi olla katsomatta naisen rintoja.

Tunnen miehiä, jotka väittävät toisin. En usko heitä. Miksi rinnat kiinnostavat? En tiedä, menee varmaan biologian ja evoluution puolelle. Jos ilmiön pystyisi selittämään, sitä ei ehkä olisi. Kerran minulta kysyttiin haastattelussa, mikä vaimossani on seksikkäintä. Sanoin, etten uskalla vastata, tai en ehkä näe niitä enää koskaan.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa tv-juontaja Mikko Kekäläinen kertoo muun muassa ompeluharrastuksestaan, vanhemmuudesta ja siitä minkälaista on olla mies Me too -aikana. Lue juttu Annasta 10/2019. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X