Kirjailija Leena Lehtolaisen elämän raskain hetki on ollut se, kun hänen ystävänsä menetti lapsensa.
Julkkikset

Kotiliesi: Rakkaan ystävän kohtalo ravisutti kirjailija Leena Lehtolaista: ”Mietin, miten olen käsitellyt kuolemaa kirjassani”

Leena Lehtolainen puhuu Kotiliedessä oman elämänsä raskaimmasta hetkestä ja kertoo, miksi dekkarit voivat hänen mielestään parhaimmillaan auttaa käsittelemään kuolemanpelkoa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Paula Kukkonen

Erityisesti Maria Kallio -dekkareistaan tunnettu kirjailija Leena Lehtolainen, 56, kertoo tuoreessa Kotiliedessä traagisesta tapahtumasta, joka vaikutti häneen paitsi ihmisenä myös kirjailijana.

Leena sanoo, että hänen oman elämänsä raskain kokemus on ollut se, kun hänen rakas ystävä menetti lapsena. Leena kuvailee tapahtunutta käsittämättömän kamalaksi.

Suruviesti sai Leena Lehtolaisen pohtimaan tapaa, jolla hän kirjoittaa kuolemasta

Suruviesti tavoitti Leenan, kun hän oli viimeistelemässä dekkariaan.

– Kun luin vedoksiani, mietin, miten olen käsitellyt kuolemaa kirjassani. Olenko kirjoittanut siitä aidosti ja oikein, Leena sanoo Kotilieden haastattelussa.

Dekkareissa käsitellään paljon kuolemaa, ja Leena haluaa kirjoittaa aiheesta tavalla, joka kunnioittaa uhreja ja omaisia.

– Ymmärrän, että jotkut ajattelevat, ettei kuolemaa saisi viihtellistää, koska se koetaan loukkaavaksi, Leena sanoo.

Leena Lehtolainen: Dekkari antaa kuolemalle selityksen

Leenan mielestä dekkari voi toisaalta myös auttaa käsittelemään kuolemanpelkoa. Dekkari antaa kuolemalle selityksen toisin kuin oikea elämä. Todellisuudessa hirvi voi hypätä auton eteen tai sairaus nujertaa ihmisen, ilman selityksiä. Siksi on nautittava hetkistä, Leena sanoo.

X