Julkkikset

Muiden terveysongelmia työkseen ruotiva Pippa Laukka: ”Olen tajunnut, etten voi revetä joka suuntaan”

Lääkäri Pippa Laukka vetää nykyään selvät rajat työnsä ja vapaa-aikansa välille. – Metsälenkki koiran kanssa auttaa yleensä selkiyttämään ajatuksia, Pippa sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Lääkäri Pippa Laukka pystyy pitämään kiireen keskelläkin kiinni terveellisistä elintavoista. Vierellä Iina-tytär.

Lääkäri Pippa Laukka vetää nykyään selvät rajat työnsä ja vapaa-aikansa välille. – Metsälenkki koiran kanssa auttaa yleensä selkiyttämään ajatuksia, Pippa sanoo.

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka ruotii työkseen muiden terveysongelmia. Siihen pystyäkseen hänen on täytynyt opetella vaalimaan tarkasti omaakin hyvinvointiaan.

– Tiedostan nykyään aika hyvin, mikä on tärkeää oman hyvinvointini kannalta. Olen tarkka etenkin siitä, että minulla on tarpeeksi aikaa liikunnalle, perheelleni, koiranulkoilutukselle ja ruuanlaitolle, Pippa sanoo.

Omaa aikaa ja riittävästi kunnollista ruokaa

Pipalle on todella tärkeää, että ruoka on kunnollista ja sitä on riittävästi.

– Auttaa paljon, kun suunnittelee etukäteen, mitä ottaa töihin välipalaksi, tai milloin ehtii syödä lounaan, hän vinkkaa.

– Olen tajunnut, etten voi revetä joka suuntaan, vaikka välillä on tietysti yhä vaikeaa sanoa ”ei”, kun kysytään moneen mukaan. Silloin metsälenkki koiran kanssa auttaa yleensä selkiyttämään ajatuksia.

Korona toi tyttären Suomeen

Pipan 22-vuotias esikoistytär Iina on asunut viime vuosina muun muassa Australiassa, mutta päätti pysytellä koronapandemian ajan toistaiseksi Suomessa.

– Olihan se minulle helpotus. Äitinä olen tietysti aina vähän sydän syrjälläni, kun Iina on maailmalla, sillä jos jotain sattuu, en ole ihan vieressä, Pippa sanoo.

– Toisaalta tiedän kyllä, että Iina on fiksu nuori nainen, ja pärjää hienosti omillaankin. Yritän olla neuvomatta häntä liikaa, ja antaa hänelle tilaa tehdä omat päätöksensä.

X