Ihmiset ja suhteet

Seura: Lotta Hintsa osti mumminsa talon kaupungin kupeessa – ei ole muuttanut päävamman takia

Seuran haastattelussa Lotta kertoo ostamastaan vanhasta omakotitalosta. Päävammasta toipuminen on hidastanut taloon muuttoa.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Lotta Hintsa kertoo Seuran haastattelusta omakotitalon hankinnasta.

Seuran haastattelussa Lotta kertoo ostamastaan vanhasta omakotitalosta. Päävammasta toipuminen on hidastanut taloon muuttoa.

Uuden Seura-lehden haastattelussa vuorikiipeilijä Lotta Hintsa, 35, kertoo ostamastaan omakotitalosta, joka on hänen mummonsa vanha.

Kun mummi ilmoitti haluavansa myydä Lahden kupeessa olevan omakotitalon, suvun sisällä pohdiskeltiin, olisiko joku valmis ostamaan sen itselleen. Hetkeen asia ei edennyt, ja mummi harkitsi talon myymistä suvun ulkopuolelle, vaikka toivoi ensisijaisesti, että rakas koti pysyisi perheessä.

Lotta ei ollut ajatellut aiemmin muuttoa mummilaan. Kaksi vuotta sitten voimakas intuitio ohjasi häntä päätökseen: jos mummi talon myisi, hän ostaisi sen. Mummi ilahtui ja kaupat tehtiin, Lotta kertaa Seurassa.

Huvikumpumainen 1910-luvulla rakennettu talo kaipasi kuitenkin hiukan remontointia. Alun perin oli tarkoitus, että Lotan entinen kihlattu ja valmentaja Don Bowie remontoisi talon pariskunnalle mieluisaksi. Alkuvuodesta 2023 kihlat purettiin ja pari erosi.

Hetken aikaa Lotta pohti, miten saisi remontin toteutumaan jouhevasti. Mutta kuin tilauksesta häntä pyydettiin mukaan Nelosella maaliskuussa alkavaan Huvila ja huussi -ohjelmaan, jossa hänen talonsa remontoidaan perusteellisesti.

”Tuntui helpottavalta antaa tunnearvoltaan merkityksellinen ja minulle tärkeä sukuperintökohde huippuammattilaisten käsiin. Ohjeistin tekijöitä sanomalla, että haluan talon hengen säilyvän”, Lotta sanoo Seurassa.

Lotan lokakuussa Nepalissa saama päävamma on kuitenkin hidastanut hänen muuttoaan Helsingin-evakkokämpästä omakotitaloon, vaikka remontti on jo valmistunut.

Toipuminen lievästä aivovammasta ja niskan retkahdusvammasta on ollut hitaampaa kuin Lotta kuvitteli. Esimerkiksi autolla ajaminen ei vielä luonnistu sujuvasti – jo puolen tunnin ajon jälkeen hän väsyy voimakkaasti.

Uudessa kodissa autoa tarvitaan kuitenkin jatkuvasti asioiden hoitamiseen, koska palveluja ei ole kävelyetäisyydellä.

”Viime aikoina olen päässyt käymään kotona vain silloin, kun Sebulla on vapaapäivä ja hän lähtee minulle kuskiksi”, Lotta sanoo Seurassa viitaten miesystäväänsä, näyttelijä Sebastian Rejmaniin. Pari on pitänyt yhtä viime keväästä lähtien.

Lue Lotta Hintsan koko haastattelu Seuran verkosta tai Seura-lehdestä 11/2024!

X