Ihmiset

Antti Holman ja Emmanuel-puolison perheeseen uusi tulokas! Rotukoira sai ytimekkään ranskalaisen nimen

Antti Holma kertoo podcastissaan, että on ottanut yhdessä aviomiehensä kanssa koiran. Sasou-pentu saapui pariskunnalle Ranskasta.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Om-Arkisto, Istock

Antti Holma asuu nykyisin Yhdysvalloissa.

Antti Holma kertoo podcastissaan, että on ottanut yhdessä aviomiehensä kanssa koiran. Sasou-pentu saapui pariskunnalle Ranskasta.

Näyttelijä Antti Holman ja ranskalaisen harpisti Emmanuel Ceyssonin perhe on kasvanut koiranpennulla. Antti kertoo uudesta perheenjäsenestä Antin palautepalvelu –podcastissa.

Viime viikolla ilmestyneessä jaksossa ruoditaan kuuntelijoiden puhelimen syövereistä löytyviä muistiinpanoja. Eräs kuuntelija on lähettänyt Antille listan koiran hellittelynimistä.

”Olen täysin puolustuskyvytön tälle listalle, ja syy on siinä, että meille tuli koira”, Antti aloittaa ja jatkaa, että whippet-rotuinen koiranpentu saapui heille äskettäin Ranskasta.

”Sen nimi on Sasu, mutta se kirjoitetaan Sasou, jotta ranskalaisetkin osaavat sen lausua. Se on hirveän hyvä nimi, koska se on ytimekäs.”

Whippetit kuuluvat vinttikoirien ryhmään, ja ovat toiseksi pienin vinttikoirarotu. Whippet-Harrastajat Ry:n sivuilla rotua luonnehditaan sosiaaliseksi ja kiltiksi.

Whippetit ovat alun perin kotoisin Englannista. Hankikoira.fi -sivustolla kerrotaan, että rotu on jalostettu englanninvinttikoirasta ja sitä kutsuttiin ennen ”köyhän miehen vinttikoiraksi”.

Nimitys tulee siitä, että aikaisemmin Englannissa englanninvinttikoiria saivat omistaa vain aateliset ja whippetit olivat suosittuja kansan keskuudessa. Sittemmin laki on kumottu.

Kuvassa Whippet.
Whippetit ovat toiseksi pienin vinttikoirarotu. Kuvituskuva.

Uusi elämänvaihe

Koiranpentu on aloittanut Antilla ja Emmanuelilla uuden elämänvaiheen, sillä pariskunnasta kumpikaan ei ole aikaisemmin omistanut koiraa. Antin mukaan koiranhoitoa on opeteltu kotona ahkerasti.

”Olen tilannut kouluttajan ja katson uutterasti Youtube-videoita ja luen oppaita. Uskon, että tästä selvitään. Sasu oppii nopeasti. Lähellä on koirapuisto, jossa se saa vipeltää ja tässä on luontoakin”, Antti kertoo podcast-jaksossa.

Antti ja aviomies Emmanuel asuvat nykyään Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Pari avioitui vuonna 2018.

Annan haastattelussa vuonna 2019 Antti kertoi, että on oppinut avioliittoelämästä sen, että asioille pitää antaa aikaa.

– Aika on tärkeätä. Olen sitä mieltä, että kaikkea ei voi saada. Ihmisillä on käsittämätön ajatus siitä, että pitäisi saada kaikki: työ, perhe ja bileet. Minusta näistä ei voi valita kaikkia. Yhden voi valita täysillä ja jos valitsee toisen, kumpikin vähän nakertaa toisistaan.

Lue myös: Sauli Niinistön ja Jenni Haukion Osku-koira on tenterfieldinterrieri – 4 asiaa, joita odotamme valtakunnan ykköskoiran vaihdoksessa

X