Kauneus

Elisabethilla on tatuointi, jota hän ei olisi halunnut iholleen: ”En kehdannut sanoa mitään”

Tatuointi on ikuinen eikä aina miellytä jälkikäteen. Voiko pieleen mennyttä tatuointia oppia rakastamaan? Elisabeth, 23, kertoo epäonnistuneesta tatuoinnistaan.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Elisabeth Myyryn Kotialbumi

Elisabeth haaveili 4 vuotta sitten uudesta tatuoinnista. Kaikki ei mennyt nappiin.

Tatuointi on ikuinen eikä aina miellytä jälkikäteen. Voiko pieleen mennyttä tatuointia oppia rakastamaan? Elisabeth, 23, kertoo epäonnistuneesta tatuoinnistaan.

Elisabeth Myyryllä, 23, on kädessään kuva, joka ei häviä kulumalla eikä edes kovasti toivomalla.

Tatuointi on iholla ikuisesti, eikä harkittukaan kuva välttämättä tunnu myöhemmin hyvältä ajatukselta. Näin kävi Elisabethille.

”Kuva oli paljon isompi kuin ajattelin”

Elisabeth haaveili neljä vuotta sitten uudesta tatuoinnista. Tatuoinnit olivat tuttuja, sillä niitä löytyi iholta jo ennestään. Hän tarttui toimeen ja varasi ajan tutulta tekijältä.

– Tatuoija oli tuttuni ja tehnyt minulle jo kertaalleen onnistuneen kuvan, Elisabeth muistelee.

Tällä kertaa kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin. Jo hahmotelman nähdessään Elisabeth mietti, ettei kuva ollut sitä, millaisesta hän oli haaveillut.

– Kuva oli ensinnäkin paljon isompi kuin olin ajatellut.

Suomalainen häpeily kuitenkin nosti päätään, eikä Elisabeth avannut suutaan.

– En yksinkertaisesti kehdannut sanoa mitään, hän sanoo.

Kuva tatuoitiin iholle Elisabethin epävarmuudesta huolimatta.

– Kun kuva oli valmis, mietin heti, että voi ei.

Elisabethin tatuoinnissa on lukko ja avain.

Poisto maksaisi tuhansia euroja

Kädessä komeili nyt uusi tatuointi, josta monen oli vaikea erottaa, mitä kuvassa oikein oli. Kuvan tarkoitus oli peittää Elisabethin kädessä olevia arpia, mutta lopulta tatuointimuste tuntui vain leviävän kyseisistä kohdista.

– Jotkut eivät edes tajua, että siinä on lukko ja avain. Kuvasta tuli suuri ja ajan kuluessa myös suttuinen, Elisabeth huokaisee.

Tatuoinnin olemassaolo on harmittanut häntä aina. Elisabeth on ottanut selvää eri vaihtoehdoista, joiden avulla tatuoinnista pääsisi eroon.

Laserin avulla tatuointia voidaan haalistaa tai poistaa. Hoitoprosessi vaatii kuitenkin useita käyntikertoja, riippuen siitä, kuinka kauan sitten tatuointi on otettu, millaisia värejä siinä on käytetty ja kuinka syvällä väri on ihossa.

– Olen harkinnut tatuoinnin poistattamista laserilla. Koska haluaisin poistaa samalla myös sisäranteessa olevan tatuoinnin, poistettavaa olisi niin paljon, että se maksaisi monta tonnia, Elisabeth sanoo.

Myös tästä 16-vuotiaana ottamastaan tatuoinnista Elisabeth tahtoisi eroon. – Pidin tatuoinnista monta vuotta. Sillä on minulle tärkeä merkitys, ja se on auttanut hyväksymään tatuoinnin olemassaoloa, vaikka nykyään se on mielestäni aika kauhea, Elisabeth sanoo.

Hän on myös harkinnut korjauttavansa tilannetta peitetatuoinneilla tai ottamalla tatuointeja lisää, jotta pilalle menneet tatuoinnit jäisivät vähemmälle huomiolle.

– Olen harkinnut jopa koko käsivarren tatuoimista, mutta tullut siihen tulokseen, ettei se ole minun näköiseni projekti.

Nykyään hän miettiikin tarkasti, millaisia kuvia iholleen haluaa.

– Ehkäpä se on myös syy sille, etten ole ottanut lisää tatuointeja pitkään aikaan, Elisabeth naurahtaa.

Tee tämä ennen kuin otat tatuoinnin

Vaikka käden tatuoinnit toisinaan harmittavat, ei Elisabeth ole pyrkinyt peittämään niitä esimerkiksi hihojen alle.

– Olen hyväksynyt, että siinä ne ovat. Eivät ne siitä vaatteilla peittämälläkään katoa, hän sanoo.

Hänellä on myös tatuointeja, joista hän pitää. Niitä löytyy esimerkiksi jalkapöydästä, selästä ja rinnan yläpuolelta.

– Ne ovat kaikki mielestäni kivoja. Niiden ottaminen ei ole harmittanut, mutta näiden kahden kohdalla olen toivonut, että aikaa voisi kääntää taaksepäin.

Tatuointeja harkitsevia Elisabeth kehottaa miettimään kuvaa rauhassa ja tekemään taustatyön hyvin.

– Tatuointia kannattaa malttaa miettiä rauhassa. Kannattaa myös tutustua huolellisesti siihen, millaista jälkeä eri tatuoijat tekevät. Näin löydät varmimmin tatuoijan, jonka tyyli miellyttää ja jonka kädenjälkeen voi luottaa, Elisabeth summaa.

On myös sallittua muuttaa mieltään, vaikka aika olisi jo varattuna.

– Minulla oli jo tatuointiaika varattuna, mutta peruin sen, kun olo kävi ajan lähestyessä epävarmaksi. Menetin varausmaksun, mutta se on pienempi summa kuin se, jonka tatuoinnin poistattaminen jälkikäteen maksaa, Elisabeth sanoo.

Rumankin tatuoinnin kanssa voi Elisabethin kokemuksen mukaan oppia elämään, mutta omiaan hän tuskin oppii rakastamaan ajankaan kanssa.

X