Kauneus

Muuttumisleikki: Marikan kiharat ovat kaukana täti-lookista

Marika Ahtilan luonnonkiharat päästettiin valloilleen. Silti hänen pahin pelkonsa täti-lookista ei toteutunut. Päinvastoin, uusi tyyli on ihanan raikas!

Teksti:
Milla Muurimäki
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Marika Ahtilan luonnonkiharat päästettiin valloilleen. Silti hänen pahin pelkonsa täti-lookista ei toteutunut. Päinvastoin, uusi tyyli on ihanan raikas!

Marika Ahtilan, 37, pahin pelko on näyttää tätimäiseltä. Näin kuulemma käy lähes jokaisen kampaamokäynnin jälkeen.

Teknisen taloushallinnon assistenttina työskentelevällä hyvinkääläisellä Marikalla on paksu luonnonkihara tukka, joka tuntuu elävän omaa elämäänsä. Siksi kiharat on yleensä tainnutettu poninhännälle tai nutturalle.

Marikan uusi tyyli
Marika Ahtila, 37, on pitänyt luonnonkiharia hiuksiaan harvoin auki, koska niitä on vaikea muotoilla. Hiukset raidoitettiin kahdella sävyllä, jolloin lopputuloksesta tuli raikas. Silmämeikistä tehtiin pehmeä.

Marika pukeutuu useimmiten farkkuihin, tennareihin ja collegepuseroon, mutta oma tyyli tuntuu pliisulta. Marika valitsee juhlavaatteeksi helposti kotelomekon ja korkokengät. Hän välttää kuvioita, koska pelkää, että kyllästyy niihin nopeasti ja vaatteen käyttöikä jää lyhyeksi.

Raidoilla raikkautta

Hiusten väriä haluttiin raikastaa, ja siksi ne raidoitettiin kahdella eri sävyllä. Kuivat latvat leikattiin pois, ja hiuksia myös kerrostettiin kevyesti, jotta kihara jaksaisi nousta koko matkalta eikä vain latvasta. Tärkeintä oli löytää tuotteet, jotka jättävät hiuksiin tarpeeksi kosteutta. Muotoiluaineet rutisteltiin hiuksiin, jotka kuivattiin föönillä kuohkeiksi samalla niitä toisella kädellä kannatellen, jotta kiharan muoto säilyi.

Marikan meikki

Marikan omassa meikissä ei ollut mitään vikaa, ainoastaan pohjatuotteeksi oli valikoitunut liian paksu meikkivoide. Rajatut silmät sopivat Marikalle, mutta nyt haluttiin toteuttaa toisenlainen näkemys silmämeikistä. Tummemmalla ja pehmeämmällä silmämeikillä haluttiin rauhoittaa silmiä. Marikalla on nukkemaiset kasvonpiirteet ja suuret silmät, joissa on selkeä liikkuvan luomen osa. Tumma sävy luomella sulkee ja pehmentää hiukan silmää. Sydämenmuotoisiin kasvoihin sopii kirkas huulipuna.

Marikalle valittiin kuviokuosinen silkkiasu. Frillahame ja korkeat korot korostavat sääriä. Koska asussa on volyymia ja jaloissa näyttävät kengät, koruja ei tarvita. Hametta ei kannata jättää vain juhlakäyttöön. Arkena sen pariksi sopivat muhkea villapaita ja kävelykengät.

Markan uusi tyyli
Marikan asu: Mulperisilkkinen frillahame 79,99 e ja pusero 59,99 e, Kenzo x H&M. Korkokengät 129,95 e, Steve Madden. Koiralaukku 175,70 e, Radley.

Sinustako seuraava muuttuja? Klikkaa tästä ja hae mukaan!

Meikki: YSL/Ilkka Ruotsalainen. Pohjustusvoide Touche Eclat Blur Primer.Meikkivoide Le Cushion Encre De Peau 20. Valokynä Touche Eclat 2. Silmämeikinpohjustus Couture Eye Primer 01. Luomiväri Couture Palette 2 sekä Couture Mono 12. Poskipuna Blush Volupté 8. Ripsiväri Mascara Volume Effet Faux Cils 01. Kulmaväri Couture Brow Palette 1. Huulipuna Vernis a Levres Vinyl Cream 406. Kynsilakka La Laque Couture 15.

Hiukset: Redken/Hanne Kuusinen/Piece of Hair. Raidat Redken Flash Lift -vaalennusjauhe + 6% hapete ja Blonde Idol High Lift -erikoisvaalennusväri, sävy Moxha Pearl + 6% hapete. Sävytys Redken Shades Eq Gloss, sävy 09Gb. Kaikissa väreissä mukana Redken pH-bonder. Pesu ja hoito Redken High Rise Volume -sampoolla ja -hoitoaineella. Hiuksiin laitettiin myös jätettävä hoitoaine. Muotoilu Redken Curvacous CCC -suihkeella ja Redken Heat Design 09 -lämpömuotoiluvoiteella. Viimeistely Redken Quick Dry 18 -hiuskiinteellä.

 

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

X