Kauneus

Pia Penttala löysi hiustyylinsä vaalean ja mustan tukan jälkeen: ”Se sopii persoonaani”

Pia Penttala viihtyy kevyessä meikissä ja tukka ponin­hännällä. Juhlaa varten hän istuu mielellään ammattilaisen tuoliin. Hiusten sävy on vaihtunut vaaleasta mustaan ja nykyiseen punaiseen.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Pia Penttalan Kotialbumi, Mtv3

Pia Penttala tuntee punaisen hiussävyn omakseen.

Pia Penttala viihtyy kevyessä meikissä ja tukka ponin­hännällä. Juhlaa varten hän istuu mielellään ammattilaisen tuoliin. Hiusten sävy on vaihtunut vaaleasta mustaan ja nykyiseen punaiseen.

Pia Penttala, 52, tunnetaan Supernanny Suomi -ohjelmasta. Tuoretta tuotantokautta kuvattiin tiiviiseen tahtiin neljän kuukauden ajan viime keväänä. Pia meikkasi itse itsensä ja laittoi hiuksensa kuvauksiin.

– Supernanny on ohjelma ihmiseltä ihmiselle. Halusin, että meikki ja kampaus tuntuvat omilta, Pia kertoo.

Millainen on ihonhoitorutiinisi, Pia Penttala?

”Iltaisin pesen kasvot ja kaulan kevyesti kuorivalla puhdistustuotteella ja levitän öljyn yöksi. Aamulla laitan kosteusvoiteen koko keholle.

Käyn saunassa muutaman kerran viikossa ja silloin kuorin ihoani. Minulla on sekaiho, joka kestää rasitusta, mutta minun pitää huolehtia kosteuttamisesta.

Käyn kosmetologilla noin 6–7 viikon välein. Vaihdan hoitoa noin puolen vuoden välein, sillä en usko, että saman hoidon teho jatkuu pitkään.”

Pia Penttala on erityistason psykoterapeutti, joka tunnetaan Suomen supernannyna. Ohjelmaa on tehty vuodesta 2019 alkaen.
Pia Penttala on erityistason psykoterapeutti, joka tunnetaan Suomen supernannyna. Ohjelmaa on tehty vuodesta 2019 alkaen.

Miten meikkaat?

”Käytän tosi vähän meikkiä. Aamulla laitan kevyen päivävoiteen ja sen päälle toisinaan irtopuuteria. Sitten teen kajalilla rajaukset silmiin. Minulla on volyymiripset, joten en käytä ripsiväriä.

Juhliin teetän mielelläni meikin ammattilaisella. Jos se ei onnistu, noudatan meikkaajan antamia ohjeita. Laitan pohjustusvoiteen ennen meikkivoidetta ja lisään lopuksi irtopuuteria.

Luomiväreinä käytän ruskeaa tai vihreää, jotka sopivat silmieni vihreään väriin. Juhlameikkiin kuuluvat myös poskipuna sekä valokynä silmien ympärille.

Kompastuskiveni on huulipuna. Kun muu meikki on kunnossa, olen niin uupunut, että en muista huulipunaa tai -kiiltoa. Olen nyt laittanut iltalaukkuuni huulikiillon, jotta muistaisin myös käyttää sitä.”

Lue myös: Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Ennen punaista Pian hiusten väri oli tummanruskea, lähes musta. – Jälkikäteen olen ihmetellyt tyyliä, jota en tuntenut omakseni.
Ennen punaista Pian hiusten väri oli tummanruskea, lähes musta. – Jälkikäteen olen ihmetellyt tyyliä, jota en tuntenut omakseni, Pia Penttala sanoo.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Nuorena minulla oli pitkät vaaleat hiukset. Aikuistuessa tukka lyheni. Iän ja lasten myötä hiukseni muuttuivat maantien värisiksi.

Aluksi hiukseni värjättiin kampaajalla tummanruskeiksi, lähes mustiksi. En tuntenut sitä tyyliä omakseni.

Jo vuosien ajan minulla on ollut pitkä punainen tukka, joka sopii persoonaani. Se sopii hyvin kaltaiselleni hevostytölle, sillä hiukset saa helposti ponnarille. Ainoa hankaluus on, se että kosteina hiukset voivat värjätä vaatteet ja pyyhkeet. Paksuista ja kiiltävistä hiuksistani lähtee väriä, vaikka niissä onkin kestoväri.”

Pia Penttala nuorena
Teinivuosien pitkät vaaleat hiukset ensin lyhenivät, ja sitten värikin muuttui.

Mitkä ovat ulkoisen ja sisäisen hyvinvointisi kulmakivet, Pia Penttala?

”En ole sohvaperuna. Ratsastan paljon, sillä minulla on kaksi hevosta. Kesällä pelaan golfia ja pyöräilen. Talvella laskettelen ja hiihdän. Harrastan eri lajeja myös kausittain, kokeilen vaikkapa crossfitiä kuukauden ajan.

Olen herkuttelija. Vuosien mittaan painoni nousi, ja kokeilin erilaisia laihdutuskeinoja. Mikään ei auttanut, söin liian vähän eikä aineenvaihduntani toiminut. Sitten minulla todettiin korkea verenpaine.

Minun oli pudotettava painoa, ja lääkärien kanssa neuvoteltuani päätin mennä lihavuusleikkaukseen. Painoni putosi 30 kiloa. Minun pitää edelleen tietoisesti miettiä, mitä laitan suuhuni, muuten homma levähtää käsiin.

Osaan olla laiska. Pidän pieniä lepohetkiä päivän mittaan. Menen nukkumaan viimeistään kello 23 ja pyrin siihen, että minun ei tarvitse olla liikkeellä aamulla ennen kello yhdeksää. Olen saanut lottovoiton, sillä nukun todella hyvin.”

X