Reseptit

Couscous-kasvissalaatti

Täysjyväcouscous ja samat kasvikset ovat raaka-aineina sekä äidin salaatissa että taaperon sormiruoka-annoksessa. Äidin salaatissa on myös fetaa, manteleita ja raikas kastike.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 dl täysjyväcouscousia (osa lapsen annokseen)
  • 100 g parsakaalia
  • 1/2 dl sulatettuja pakasteherneitä
  • pala paprikaa
  • pala kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • 50 g fetaa
  • hienonnettuja manteleita tai pähkinöitä

Kastike

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl oreganoa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Sekoita kastikeainekset keskenään. Keitä parsakaali. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike vielä lämpimään couscousiin. Paloittele sekaan parsakaali, paprika, kurkku ja kirsikkatomaatit. Lisää herneet ja murenna päälle feta.
Täysjyväcouscous ja samat kasvikset ovat raaka-aineina sekä äidin salaatissa että taaperon sormiruoka-annoksessa. Äidin salaatissa on myös fetaa, manteleita ja raikas kastike.

Katso myös:
Itu-mantelicouscous, Ruoka.fi
Couscous-vuohenjuusto-salaatti, Ruoka.fi
Lohi-couscoussalaatti, Kotiliesi.fi

X