Reseptit

Couscous-kasvissalaatti

13.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Täysjyväcouscous ja samat kasvikset ovat raaka-aineina sekä äidin salaatissa että taaperon sormiruoka-annoksessa. Äidin salaatissa on myös fetaa, manteleita ja raikas kastike.

Ainekset

1 1/2 dl täysjyväcouscousia (osa lapsen annokseen)
100 g parsakaalia
1/2 dl sulatettuja pakasteherneitä
pala paprikaa
pala kurkkua
kirsikkatomaatteja
50 g fetaa
hienonnettuja manteleita tai pähkinöitä

Kastike

2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl oreganoa
1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Sekoita kastikeainekset keskenään. Keitä parsakaali. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike vielä lämpimään couscousiin. Paloittele sekaan parsakaali, paprika, kurkku ja kirsikkatomaatit. Lisää herneet ja murenna päälle feta.
Täysjyväcouscous ja samat kasvikset ovat raaka-aineina sekä äidin salaatissa että taaperon sormiruoka-annoksessa. Äidin salaatissa on myös fetaa, manteleita ja raikas kastike.

Katso myös:
Itu-mantelicouscous, Ruoka.fi
Couscous-vuohenjuusto-salaatti, Ruoka.fi
Lohi-couscoussalaatti, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme