Reseptit

Helpot sämpylät

Helpot sämpylät kohoavat yön yli jääkaapissa. Voit käyttää taikinasta puolet ja paistaa loput seuraavana aamuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot sämpylät

  • 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl kaura- tai ruishiutaleita
  • 1/2 dl siemeniä
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 4 dl kylmää vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Helpot sämpylät leivotaan näin:

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään leivontakulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita puuhaarukalla vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Yön yli kohotettavaa taikinaa ei vaivata. Peitä kulho kelmulla ja pane jääkaappiin aamua odottamaan.

2. Säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Peitä pelti leivinpaperilla ja nostele taikinasta pellille 12 sämpylää. Ripottele pinnalle siemeniä. Laita pelti heti uuniin ja paista sämpylöitä 13–15 minuuttia.

Katso myös: Yön yli -sämpylät

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumari: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

X