Reseptit

Juustosalaatti alkupalaksi

Jos etsit alkupalaideoita, tässä sinulle yksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • lehtisalaattia
  • 1/4 punaista paprikaa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 porkkana
  • 1 kotimainen omena
  • saksanpähkinöitä
  • 150 g sinihomejuustoa

Kastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ dl omenamehua
  • 1 rkl valkoista balsamicoetikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Potkua selleristä. Juustosalaatti on koottu valmiiksi lautasille salaatinlehtien päälle. Tarjoa kastike erikseen.

1. Suikaloi paprika ja porkkana, leikkaa omena kuorineen ohuiksi viipaleiksi, viipaloi sellerin varsi.

2. Jaa kasvikset salaatin lehtien päälle. Lisää pinnalle rouhittuja saksanpähkinöitä ja paloiteltua juustoa.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.

Vinkki! Voit korvata sinihomejuuston jollakin muulla maukkaalla juustolla, esimerkiksi vuohenjuustolla, briellä tai emmentalilla.

Katso myös:

Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa, Ruoka.fi

Palsternakka-päärynäsalaatti, Ruoka.fi

Juustosalaatti, Kotiliesi.fi

X