Reseptit

Kaalisalaatti

Kaalisalaatti on raikas lisä arki- ja grilliruuille. Kokeile vaikka hampurilaisten tai lihapulla-aterian kaverina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalisalaatti

  • 400 g kaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 nippusipulia ohuina renkaina

Kastike

  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl salaattimaustetta
  • 2 tl sinappia
  • (1 murskattu valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

Kaalisalaatti valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.  Pese, kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi renkaiksi.

2. Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan. Anna salaatin tekeytyä ja maustua jonkin aikaa.

3. Tarjoa kaalisalaatti arkiruokien raikastajana ja  lisukkeena tai perinteisesti  hampurilaisten tai  grilliruokien kaverina.

Saatat pitää myös vietnamilaisittain tehdystä kaalisalaatista, amerikkalaisesta klassikosta eli coleslaw’sta tai korealaisesta varhaiskaalisalaatista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

X