tuorepuuro
Reseptit

Tuorepuuro

Tuorepuuro valmistuu itsekseen yön aikana jääkaapissa. Tee kerralla reilu annos, josta riittää seuraavaksikin päiväksi. Tuunaa puuropohjaa maun mukaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tuorepuuropohja:

  • 4 dl puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan)
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 4 dl omenamehua
  • 3 rkl pellavansiemeniä
  • 1/4 tl suolaa

Ensimmäisen päivän puuroon:

  • 2 dl marjoja
  • 1 banaani
  • (tilkka hunajaa)

Toisen päivän puuroon:

  • kardemummaa ja/tai kanelia
  • 1-2 omenaa
  • 2 rkl pähkinärouhetta
  • (tilkka hunajaa)

Valmistusohje

1. Yhdistä puurohiutaleet, jogurtti, mehu ja pellavansiemenet toisiinsa. Mausta puuro suolalla.

2. Jaa puuro neljään rasiaan tai puurokulhoon. Peitä rasiat kannella tai kulhot kelmulla. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli.

3. Lisää ensimmäisen aamun puuroannosten pinnalle marjoja ja banaaniviipaleita. Mausta halutessasi hunajalla.

4. Mausta toisen päivän puuro kardemummalla tai kanelilla. Lisää pinnalle omenakuutioita ja pähkinärouhetta. Mausta halutessasi hunajalla.

X