Reseptit

Uunipaahdetut miso-varhaiskasvikset

Uunipaahdetut miso-varhaiskasvikset on herkullinen tapa nauttia kesän sesonkivihanneksia. Uunissa retiisien kitkerä maku taittuu muhevaksi ja muistuttaa aavistuksen naurista. Varhaiskas­vikset kypsyvät uunissa nopeasti vartissa. Purutuntuman pitää jäädä napakaksi, jolloin makukin on par­haimmillaan. Misotahnasta ja voista sekoitettu tahna maustaa kasvikset.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunipaahdetut miso-varhaiskasvikset

  • 250 g retiisejä
  • 2 nippua pieniä varhaisporkkanoita
  • 1 nippu kesäsipulia
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 3/4 tl suolaa
  • 25 g voita
  • 1/2 dl vaaleaa misotahnaa
  • n. 70 g pinaattia tai vuonankaalia

Valmistusohje

Uunipaahdetut miso-varhaiskasvikset tehdään helposti näin:

1. Pese retiisit, porkkanat, sipulit ja kesäkurpitsa. Halkaise isot retiisit puoliksi, leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat reilun kokoisiksi paloiksi ja puolita sipulit (hienonna varret viimeistelyä varten).

2. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele kasviksille suola. Sekoita kulhossa voi ja misotahna, levitä seos kasvisten päälle.

3. Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää kasvisten joukkoon huuhdottu pinaatti ja sipulinvarret.

VINKKI: Voit paistaa kasvikset myös grillissä parilalevyllä.

Katso myös: Kesän sosekeitto varhaisvihanneksista

Katso myös Kotiliesi.fi: Sillivati, saaristolaisleipä, grillikylki, tikkulohi ja muut kesän mainiot maut – 8 ohjetta

X