mehujää
Herkullisin mehujää valmistuu hedelmistä ja marjoista.
Ruokajutut

Luulitko, että mehujää kannattaa tehdä mehusta? Kaksi tapaa valmistaa uutta lempijätskiäsi kotona – eikä maistu vetiseltä!

Nimestään huolimatta mehujää kannattaa jäädyttää muusta kuin mehusta! Viilentävä kesäherkku valmistuu helposti hedelmistä ja marjoista. Katso kaksi ohjetta: helppo ja sitäkin helpompi.
Teksti: Tiia Kailaheimo Kuvat: Tiia Kailaheimo

Mehujää on ihanan viilentävä kesäherkku, joka houkuttelee testaamaan sen valmistusta kotona. Oletko kenties koittanut valmistaa mehujäätä pakastamalla muotteihin mehua tai limua? Tällä tavalla lopputulos on usein kova ja maku vetinen.

Nimestään huolimatta herkullisin mehujää ei valmistukaan mehupurkista – tekeminen lähtee suoraan hedelmistä ja marjoista.

Taivaallisen mehujään valmistus kotona ei vaadi ihmeitä: vain blenderin tai sauvasekoittimen, lempihedelmiäsi ja lorauksen mehua. Vieläkin yksinkertaisempi, mutta lähes yhtä herkullinen vaihtoehto löytyy laiskurin mehujäästä, jonka ohje on lopussa.

Muotiksi kelpaavat jääpalamuotit, pienet kertakäyttömukit tai vanhat jogurttipurkit, eivätkä mehujäämuotitkaan kustanna paljoa.

Ota ylös nämä kaksi tapaa, joilla valmistat kaupan mehujäiden veroista ellei parempaakin herkkua kotona.

Kotiliesi.fi: Banaanijäätelö eli nice cream – ällistyttävän helppo keino hyödyntää tummuneet banaanit

Ohje 1. Mehujäätä smoothiesta

Hedelmäisen herkullinen mehujää syntyy yksinkertaisesti lempismoothiestasi. Heitä blenderiin tuoreita tai pakastettuja hedelmiä ja marjoja, vähän mehua sekä glukoosisiirappia tuomaan makeutta. Ilman siirappia mehujää uhkaa jäädä hieman mauttomaksi – glukoosisiirapissa piileekin hedelmien ohella vastaus onnistuneeseen mehujäähän.

Kaada lopuksi smoothie muotteihin ja pakasta vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Halutessasi voit asettaa muotteihin ”sattumia”, eli pieniä hedelmäpaloja, jotka koristavat valmiita mehujäitä.

Mango-banaanimehujää

mehujää ainekset

Mehujään valmistus onnistuu kotona simppelisti.

Tarvitset:

  • Banaania
  • Mangoa, esim. pakastehyllyn mangokuutiot toimivat hyvin
  • Loraus appelsiinimehua
  • Oman maun mukaan glukoosisiirappia

Katso valmistus videolta:

Ohje 2: Laiskurin mehujää

Jos et satu omistamaan blenderiä tai haluat muuten vain päästä valmistusprosessista nopeammin, tämä mehujääversio on sinulle. Laiskurin mehujää syntyy kaupan valmiista hedelmäsoseesta ja glukoosisiirapista.

Kaada hedelmäsose muottiin ja pursota päälle hieman glukoosisiirappia. Siirappi kannattaa sekoittaa muotissa soseeseen. Ja ei kun pakkaseen!

Voit myös ostaa erimakuisia hedelmäsoseita, ja kerrostaa niitä muotteihin, jolloin saat aikaan hauskannäköisiä viiruisia mehujäitä.

Vinkki! Mehujääpalat sulavat suussa ja drinkeissä

mehujääpalat

Sattumat tuovat piristystä värikkäisiin mehujääpaloihin.

Jääpalamuottiin tehty mehujää on hauska hellepäivän herkkupala sellaisenaan. Mehujääpaloja voi tipauttaa myös drinkkiin tai kuohuvalasilliseen jääpalojen tilalle.

Rohkeimmat laittavat mehujääpaloihin likööriä!

Lue myös: Agua fresca on ihanan raikas hellepäivän virkistäjä – katso ohjeet, miten hedelmäinen juoma valmistetaan itse

X