Ruokajutut

Mämmiä suklaajäätelön tai kahvitilkan kera – kokeile huippukokki Henri Alénin mahtavia mämmivinkkejä

Mämmi taipuu niin jäädykkeeksi kuin hienoksi ravintola-annokseksikin. Kokki Henri Alén kertoo vinkit mämmin tuunaukseen.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Om-Arkisto

Perinteisesti mämmiä nautitaan kerman ja sokerin kera, mutta myös muunlaiset lisukkeet sopivat mämmin kaveriksi.

Mämmi taipuu niin jäädykkeeksi kuin hienoksi ravintola-annokseksikin. Kokki Henri Alén kertoo vinkit mämmin tuunaukseen.

Jos mämmi ei muuten maistu, sitä kannattaa hieman tuunata.

– Mämmi ja tummasuklaajäätelö sopivat todella hyvin yhteen. Samoin valkosuklaakin toimii mämmin kanssa loistavasti, huippukokki ja MasterChef Suomi -tuomari Henri Alén kertoo.

Mämmin sekaan voi myös lorauttaa tilkan kahvia. Alénin mukaan mokka ja mämmi maistuvat hyvältä yhdessä. Annoksen voi kruunata jäätelöllä.

Juomaksi mämmin kanssa sopii madeira, sillä makea ja mallas toimivat hyvin yhdessä.

– Mämmi taipuu moneen, joten kaikenlaista kannattaa kokeilla. Mämmijäädyke on todella hyvää, ja mämmimousseakin on tehty. Mämmirahkasta olen myös kuullut, mutta se ei kuulosta hyvältä. Sen sijaan mämmipirtelöä pitäisi kokeilla. Se voisi olla kova, Alén vinkkaa.

Mikä on oma mämmisuosikkisi, Henri Alén?

Mämmi ei ehkä ole se kaikista kuvauksellisin ruoka, mutta myös upeita mämmiannoksia on mahdollista loihtia. Henri Alénin Instagram-tilillään julkaisemassa kuvassa mämmistä on saatu valmistettua hienostunut jälkiruoka-annos.

– Mämmin päällä on mämmilastu, joka on mämmillä maustettua marenkia. Lisukkeena on valkosuklaakermakastike, Alén kuvailee.

Alénin oma suosikkitapa nauttia mämmiä on kuitenkin perinteinen.

– Laitan päälle sokeria ja kermaa. Ja puoli desiä mämmiä riittää: en pysty syömään mämmiä Juha Miedon tyyliin, Alén nauraa.

Kokeile mämmireseptejä!

Sopisiko sinun pääsiäispöytääsi jokin seuraavista mämmiherkuista?

X