Ruoka

Tästä parhaat reseptit äijien grilli-iltaan

Teksti:
Anna.fi

Kun äijäporukka kokoontuu yhteen, on grilli kuumana ja juomat kylmänä koko illan. Poimi tästä parhaat reseptit äijien grilli-iltaan, josta puhutaan vielä pitkään!

Ennen grillauksen alkamista illan seremoniamestarin kannattaa lukea vielä kertauksen vuoksi lihan grillausvinkit ja huippukokki Akseli Herlevin grillausvinkit.

Paahdetut ribsit ovat klassista äijien grilli-iltojen ruokaa. Usein ribsit keitetään ennen grillausta, mutta tässä versiossa ribsit esikypsennetään uunissa. Lopuksi rapea pinta ja tulen maku loihditaan grillissä. Ribsien kaverina maistuu coleslaw.

Jotain salaattia on hyvä olla tarjolla. Grillattu perunasalaatti on tarpeeksi ruokaisaa äijillekin.

Yksi oluttölkki uhrataan grillatun olutbroilerin mehevöittämiseen.

Pulled Pork BBQ Burger maistuu oluen kanssa. Valmista pulled pork jo etukäteen uunissa. Grillin ääressä liha ja leivät lämmitetään, ja jokainen saa koota oman burgerinsa. 

Grillistä löytyy tietysti myös makkaraa. Kokeile makkaran lisukkeena perunanyyttejä, joissa perunat saavat makua sulatejuustosta. Voit myös pilkkoa makkarat mukaan nyyttiin kasvisten kera.

Selvitä myös mikä sinappi maistuu parhaalta makkaran kanssa, Ruoka.fi:n sinappitestissä arvioitiin 23 erilaista sinappia.

Entrecôte on laatulihaa, johon saa grillissä loistavan maun. Ehdoton grilli-illan suosikki.

Grilliruokien kanssa maistuu tietenkin kylmä olut. Lue lisää grilliruokien kassa sopivista oluista.

 

Koonnut: Johanna Nikama
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia

X