raikkaat yrttirobsit
Mitä tänään ruoaksi?

Kesän parhaat grilliribsit saavat pintaansa raikkaan yrttitahnan

Ainakin kerran kesässä on grillattava ribsejä!
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Kira Åkerstöm-Kekkonen Kuvat: Sara Remington
raikkaat yrttirobsit

Ribsien kypsennyksessä maltti on valttia, sillä mehukas lopputulos vaatii aikaa. Ribsit kannattaa kypsentää hitaasti uunissa matalassa lämpötilassa niin, että liha irtoaa luista ja vasta sitten grillata niihin maukas pinta. Esikypsennyksen ja marinoinnin voi halutessaan tehdä jo edellisenä päivänä.

Ribsit ovat tuhtia syötävää, mutta yrttiribsit yllättävät raikkaudellaan. Maukkaassa marinadissa maistuvat persilja, oregano ja timjami sekä sitruuna, valkosipuli ja chili. Herkullista yrttitahnaa kannattaa valmistaa kerralla tuplasastsi ja tarjota sitä myös valmiiden lihojen dippinä.

Samalla grillin kuumennuksella syntyvät myös mehevät bataattiveneet, jotka ovat mitä mainiointa tarjottavaa ribsien kanssa.

Ribsit kera herkullisten lisukkeiden:

kiinalaiset grilliribsit

Kiinalaiset grilliribsit

paahdetut ribsit

Paahdetut ribsit

grillattu maissi ja korianteri-limettivoi

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi

Kotiliesi.fi: Lammasribsit

X