Tuhtia pataa ja lämmittäviä mausteita kylmeneviin päiviin
Lokakuun toisella viikolla kokkaillaan tuttuja arkiruokia uudella tvistillä ja hyödynnetään monipuolisesti kauden kasviksia. Maukkaat keitot, vahvat mausteet ja tuhdit padat tuovat lämpöä kylmeneviin päiviin.
Lokakuun toisella viikolla kokkaillaan tuttuja arkiruokia uudella tvistillä ja hyödynnetään monipuolisesti kauden kasviksia. Maukkaat keitot, vahvat mausteet ja tuhdit padat tuovat lämpöä kylmeneviin päiviin.
Maanantai
Avokado-vuohenjuustopestoa ja pastaa
Helppo
alle 30 min
Maanantaina herkutellaan nopealla ja helpolla kasvisruoalla. Avokadosta, vuohenjuustosta ja tuoreesta korianterista syntyy täyteläinen pestokastike, joka on mitä mainioin pastan kumppani. Jos tahnaa jää yli, voi sitä seuraavana päivänä sipaista vaikka leivän päälle.
Tiistai
Helppo bouillabaisse
Helppo
30-60 min
Vaikka ranskalaisen kala-äyriäiskeiton eli bouillabaissen pitkä raaka-ainelista saattaakin päätä huimata, on keitto kuitenkin nopea ja helppo valmistaa. Soseuttamalla keittoon lisättävät kasvikset syntyy vastustamattoman herkullinen liemi täynnä makua ja väriä. Mikäli arki-ilta kaipaa ripauksen luksusta, sekaan voi lorauttaa vielä tilkan kemaa, valkoviiniä tai vaikka molempia. Keiton viimeistelee nokare valkosipulilla maustettua ranskankermaa, kylkeen sopii siivu rapeakuorista maalaisleipää.
Keskiviikko
Pekoni-ruusukaalipaistos
Helppo
30-60 min
Makeat ruusukaalit, rapea pekoni ja mehukkaat omenat kohtaavat syksyisessä paistoksessa, jossa raaka-aineet todella pääsevät oikeuksiinsa. Mausteeksi riittää rouhaisut suolaa ja pippuria sekä pari oksaa tuoretta timjamia. Puoli tuntia uunin paahteessa loihtii lautaselle herkkua, joka maistuu mainiolta sellaisenaan, vielä paremmalta rosmariinibroilerin kaverina.
Torstai
Pestolla maustetut broileripivit
Helppo
alle 30 min
Lihapullat ja -pihvit ovat niin lasten kuin aikuistenkin herkkua. Perinteisen jauhelihan sijaan kannattaa vaihteeksi kokeilla broileria ja maustaa massa pestokastikkeella, jonka viitseliäämpi valmistaa itse, kiireisempi oikaisee ja käyttää valmista. Klassinen arkiruoka kruunataan astetta herkullisemmaksi parmesaanijuustolla höystetyllä ranskankermakastikkeella.
Perjantai
Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla
Helppo
30-60 min
Ruokaisat täytteet ja lämmittävät mausteet takaavat, että salaatit maistuvat myös ilmojen viilettyä. Kanelia, chiliä ja juustokuminaa sekä reilu annos tuoreita yrttejä maustavat karitsaa ja paahdettua bataattia. Fetajuusto ja granaattiomenan siemenet jalostavat ruokaisasta salaatista perjantai-illan takuuvarman suosikin.
Lauantai
Paistettua lohta uppomunan kera
Keskitaso
30-60 min
Viikonloppuna herkutellaan paistetulla lohella ja lohkoperunoilla, jotka tarjotaan rapealta salaattipediltä. Perinteiset kastikkeet jätetään tällä kertaa väliin ja kalan kaveriksi valmistetaan vaihteeksi uppomuna.
Sunnuntai
Ranskalainen burgundinpata
Keskitaso
yli 2 h
Sunnuntaina vietetään kiireetön päivä keittiössä ja haudutellaan hitaasti hyvää. Ranskalainen burgundinpata on klassikko, johon appelsiininkuori tuo uutta tvistiä ja hienostuneen aromin. Padan voi valmistaa perinteiseen tapaan naudanlihasta tai kokeilla vaihteeksi aromikasta saksanhirveä. Kaveriksi keitetään perunoita tai riisiä.
Hunajavoissa paahdetut hedelmät
Helppo
alle 30 min
Jälkiruoksi paistetaan kauden hedelmiä hunajavoissa. Seurakseen makoisa herkku kaipaa vain ripauksen kanelia tai roseepippuria sekä vaniljajäätelöpallon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous