Ruokajutut

Viikon ruokalista: Mehevät lohitacot ja muut arkiruoat

Kokosimme viikolle hauskoja herkkuja, jotka purusavat makua ja väriä.

Pöytään katetaan hurmaavia lohitacoja, jotka ovat rentoa kesäruokaa parhaimmillaan sekä rapeita kesäkurpitsaranskalaisia, vietnamilaista kanasalaattia ja mezepöydän maukkaimpia lammaskepakoita.

Reseptit löydät viikon ruokalistalta.

kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

Maanantai

Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke

Helppo

alle 30 min

Kesäkurpitsaranskikset ja papulisuke on vahva aloitus viikolle. Tämä helppo herkku vie kielen mennessään ja on kaiken lisäksi ihanan helppo tehdä. Tikuiksi leikatut kesäkurpitsat pyöräytetään parmesaanijuustoraasteessa sekä pankojauhoissa ja paahdetaan rapeiksi uunissa. Sillä välin valmistuu kaveriksi maapähkinävoin täytelöittämä tomaattinen papulisuke, nam!

Kesäkurpitsaranskisten ja papulisukkeen ohjeen löydät täältä.

Katkarapu-kookosnuudelit värikkäässä kulhossa

Tiistai

Katkarapu-kookosnuudelit

Helppo

alle 30 min

Katkarapu-kookosnuudelit pelastaa tiistai-illan nälkäkiukulta. Se maistuu hyvältä ja valmistuu näppärästi vain yhdessä kattilassa. Maun tuovat valmiit maustetahnat, lisähöystettä kirsikkatomaatit, herkkusienet ja tuore korianteri. Lisäpotkua kaipaava silppuaa joukkoon myös tuoretta chiliä.

Katkarapu-kookosnuudeleiden ohjeen löydät täältä. 

vietnamilainen kanasalaatti

Keskiviikko

Vietnamilainen kanasalaatti

Helppo

30-60 min

Vietnamilainen kanasalaatti hurmaa maulla ja mehevyydellään. Sen juju piilee varhaiskaalista tehdyssä salaattipohjassa sekä raikkaan tulisessa kastikkeessa. Kun viimeistelet annoksen tuoreilla yrteillä ja suolapähkinöillä, ruoka on taattua makujen ilotulitusta.

Vietnamilaisen kanasalaatin ohjeen löydät täältä.

kasvis-currykeitto

Torstai

Kasvis-currykeitto

Helppo

30-60 min

Älä anna pitkän ainesosaluettelon hämätä, kasvis-currykeitto on helppo tehdä ja kaikki tarvittavakin löytyy lähikaupasta. Tuhdisti maustettuun pohjaliemeen lisätään runsaasti kasviksia, joita keitetään vartin verran. Siinä se. Valmiin sopan voi höystää tuoreilla yrteillä, pähkinöillä ja smetananokareella.

Kasvis-currykeiton ohjeen löydät täältä.

lammaskepakot

Perjantai

Lammaskepakot

Keskitaso

alle 30 min

Viikonlopun alkaessa herkutellaan mausteisilla lammaskepakoilla. Kun sivelet niitä paahtamisen aikana tulisella mausteöljyllä, teet niistä uskomattoman herkun. Mezepöydän pikkusyötävät muuttuvat kokonaiseksi ateriaksi tarjoamalla lisänä seesamiöljyllä maustettua jogurttia, paahdettua pitaleipää ja hurmaavaa shirazi-salaattia.

Lammaskepakoiden ohjeen löydät täältä.

Kalatacot

Lauantai

Mehevät lohitacot

Helppo

30-60 min

Näissä tacoissa on kaikkea hyvää: grillattua lohta, mehevää kaalisalaatti ja vuohenjuuston täytelöittämää avokadokastiketta. Yhdistelmä on niin herkullinen, että näitä söisi vaikka kuinka monta.

Lohitacojen ohjeen löydät täältä.

kanapata

Sunnuntai

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

Keskitaso

yli 60 min

Tämä kanasta, pekonista ja pavuista koottu italialainen kanapata muhii meheväksi yrttien maustamassa liemessä. Pyöräytä kanapalat ensin vehnäjauhoissa ja ruskista sitten paahdetusta pekonista irroneessa rasvassa. Saat roppakaupalla lisää makua ruokaan.

Italialaisen kanapadan ohjeen löydät täältä.

suomalainen panna cotta

Suomalainen panna cotta

Helppo

yli 2 h

Italialaisen kanapadan päälle maistuu tietenkin italialainen jälkiruoka, tosin suomalaisin makuvivahtein viimeistelynä. Panna cotta tehdään tässä reseptissä piimästä ja tarjotaan kesäisen raparperi-mansikkakiisselin kanssa. Täydellistä!

Suomalaisen panna cottan ohjeen löydät täältä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti