5 parasta...

5 parasta kasvoöljyä – parhaimmat öljyt kasvojen ihonhoitoon

21.10.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Puhutaanko tänä sunnuntaina 5 parasta postauksessa kasvoöljyistä? Syksy alkaa olla jo pitkällä, alkaa olla kasvoöljyjen aika. Monille teille tuttu tuote, mutta epäilen, että vielä on teitäkin, jotka ette ole kasvoöljyn ihmeellistä voimaa kokeilleet.

Minuun kasvoöljyt vetosivat vuonna 2015. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän kasvoöljyistä talviaikana. Kesällä ihoni ei niitä kaipaa, mutta kyllä minä viikon verran kasvoöljyä käytin viime kesänä. Oli jokin ihmeellinen pintakuivuus ja sameus. Oli varmaan niin kuivaa, että ihoni kaipasi öljyä kirkastamaan ihoa. Eli voi tarvetta olla kesälläkin, mutta yleensä enemmän talvella. Öljyt antavat kirkkautta, saattavat jopa auttaa ihoa pysymään puhtaampana, kun epäpuhtaudet eivät jää ihohuokosiin. Iho pystyy puhdistumaan luonnollisesti. Lisäksi öljyjen rasvahapot suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta, mutta myös estävät kosteuden haihtumista iholta. Erityisen tärkeää atooppiselle iholle, jolta puuttuu luontainen suoja.

Kasvoöljyjä voi käyttää monella tavalla. Perinteisin taitaa olla se, että öljy taputella hoitoveden ja seerumin päälle. Jotkut käyttävät kasvovoidettakin, jonka päälle öljy taputellaan. Kasvoöljyä voidaan sekoittaa tippa tai kaksi oman kasvovoiteensa joukkoon. Tämä onkin hyvä heille, jotka haluavat vain vähän buustata kasvovoidettaan. Kannattaa myös kokeilla kasvonaamion seassa! Meikkauksessa öljyt ovat kanssa loistavia, jos iho on todella kuiva, eikä sen vuoksi meikki näytä freesiltä ja kauniilta. Meikkivoiteen sekaan voi laittaa pienen tipan öljyä tai öljyn voi varovasti painella valmiin meikkipohjan päälle. Minä tykkään öljystä silmien alla silloin, kun pakkanen paukkuu, ilma on kuiva ja silmänympärysihoni näyttää kurttuiselta kuivuuden vuoksi. Kevyesti öljyä silmänalusten iholle, niin peiteväri ja kevyt puuterointi ei tee ollenkaan vanhentavaa efektiä.

EKOPHARMA KARPALON SIEMENÖLJY

Muistatteko Ekopharman? Kotimaisen luonnonkosmetiikamerkin. Ekopharma on se, joka sai minut rakastumaan kasvoöljyihin. Haluan nostaa tähän postaukseen rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja jopa akneiholle sopivan Karpalon Siemenöljyn. Tämä on ainut kasvoöljy, mitä olen saanut mieheni käyttämään. Ekopharman Karpalon Siemenöljy on keveä ja siksi erinomainen myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Ekopharman Karpalo-sarja on erityisesti epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle suunnattu. Siksi öljy on kevyt, mutta silti tehokas hoitamaan ärtynyttä ihoa sekä ehkäisemään tulehduksia, joita epäpuhtaalle iholle syntyy herkemmin. Rasvahapot suojaavat ja ravitsevat ihoa. Ekopharma on uudistanut pakkauksiaan ja tuotteiden ilmettä. Älkää siksi ihmetelkö, kun myynnissä olevat ovat toisenlaisissa pakkauksissa.

Lue lisää vanhasta postauksestani!

Hinta: 29,90 € / 30 ml
Saatavuus: Ihokeskus ja Hillankauppa.fi 

Minun on aivan pakko vinkata myös Ekopharman Mustaherukan Siemenöljystä, joka on aivan mahtava kuivalle ja herkälle iholle. Tämä jos mikä rauhoittaa ihoa ja kirkastaa harmaan ihon. Tällekin suositus!

L’OCCITANE IMMORTELLE DIVINE YOUTH OIL

99% luonnollisia ainesosia sisältävä L’Occitanen Immortelle Divine -sarjan kasvoöljy on todella ylellinen ja erityisesti aikuisemmalle iholle. Keveä ja ohut, mutta silti todella ravitsevalta tuntuva. Jos iho on vähän näivettyneen näköinen ja harmaa, antaa tämä öljy välittömästi kirkkautta ja heleyttä iholle. L’Occitanen kasvoöljy on seerumimainen kasvoöljy. Se soveltuu sen vuoksi erinomaisesti meikin alle sekaihollekin syksyllä ja talvella. Kannattaa myös kokeilla meikin päälle kevyesti painelemalla. Varttuneemmalla iholla ihanteellinen voiteen seassa tai päälle käytettäväksi. Kannattaa lisätä muutama tippa kasvonaamion joukkoon.

Lue lisää täältä löytyvästä postauksesta!

Hinta: 98,00 € / 30 ml
Saatavuus: L’Occitanen myymälät ja verkkokauppa

AKADEMIKLINIKEN PURE GLOW OIL

Muistatteko tämän? Akademikliniken Pure Glow Oil oli Elevenin sekä sitä kautta myös Glitz & Glamin joulukalenterissa. Joku onnekas voitti tämän upean öljyn täysikokoisena. Minä olen testannut vain tämän pienen näytteen, mutta riittoisuutensa vuoksi siitä riitti 2-3 viikoksi.

Akanemikliniken on ruotsalainen esteettisiin toimenpiteisiin ja plastiikkakirurgiaan erikoistunut klinikka, joka tarjoaa hoitojen lisäksi tehokkaita, ihon hyvinvointia tukevia hoitotuotteita. Akademikliniken öljyssä on todella kuiva koostumus, jonka vuoksi se ei jää ollenkaan rasvaiseksi iholle. Siksi se sopii sekaiholle ja normaalille iholle todella hyvin. Ei jää rasvaa ollenkaan, eikä aamuisin herää iho rasvasta kiiltävänä. Runsaasti C-vitamiinia sisältävä kasvoöljy kirkastaa ihoa ja saa sen hehkumaan. Ei siis turhaan nimeltään Glow Oil.

Täältä pääset lukemaan tarkemmin tästä hintavasta, mutta viime vuonna parhaimmaksi kokemastani kasvoöljystä. Tässä vielä linkki Vuoden 2017 parhaimmat -postaukseeni.

Hinta: 163,90-166,50 € / 30 ml
Saatavuus: Eleven.fi* ja Bangerhead* (nyt tarjouksessa 131,12 €),

DR. BOTANICALS MOROCCAN ROSE SUPERFOOD FACIAL OIL

Tämäkin kasvoöljy oli viime vuoden joulukalenterissa, mutta kalenteri oli Lookfantasticin. Aivan jumalainen kasvoöljy! Tätä voin suositella rasvoittuvallekin iholle. Miten öljy voikin olla näin keveää, lähes vettä! Tälle kasvoöljylle en ole löytänyt vastaavaa miltään muulta merkiltä. Mikään aikaisemmin kokeilemani ei ole ollut näin vesimäinen, mutta silti ruusuöljy on loistava ihonhoitoon talviaikanakin. Oikein harmitti, kun tämä öljy loppui.

Pipettipullossa oleva ruusuöljy tuoksuu kukkaismaisesti ruusuille, mutta myös ihanan karkkimaiselle. Ruusuöljy ei jätä kiiltoa iholle. Tässä öljyssä ei oikeastaan ole öljyistä tuntumaa, vaan on kuin vesimäinen seerumi. Erityisesti rasvoittuvaisuuteen taipuvalle iholle, kuten sekaiho ja normaali, joka saattaa rasvoittua. Kaikille ihotyypeille, mutta kuiva iho saattaa hyötyä enemmän jostain täyteläisemmästä öljystä. Tätä kannattaa kokeilla meikin päälle vaikka ihotyyppi olisi normaali tai sekaiho. Tulee kaunis hehku!

Lue täältä aikaisempi esittelyni ruusuöljystä!

Hinta: n. 43,65 € / 30 ml
Saatavuus: Valmistajan verkkokauppa

MOSSA VITAMIN OIL COCKTAIL

Keväällä Bette Boxista tuli aivan mielettömän hyvä kasvoöljy, jota testailin jo kesällä. Kun postauksen alussa mainitsin käyttäneeni kesällä kuurina kasvoöljyä, käytin tätä Mossan ihanan raikasta ja keveää kasvoöljyä. Viikon kuuri auttoi. Iho oli taas heleä ja näytti hyvältä. Kesästä huolimatta, minulle tuli jokin kummallinen harmaus ja pintakuivuus. Veikkaan syyksi kesän kuivuutta ja auringon raakuutta, joka oli harvinaisen pitkään kestävää. Mossan öljy oli siinä ulottuvillani, joten kokeilin sillä kuuria. Kun olen jo kokenut öljyjen mahtavan voiman ihon kirkkauteen ja heleyteen, en sillä tavalla yllättynyt. Kasvoöljyt vaan toimii juuri tällaisiin.

Mossa on luomulaatuinen ja ECOCERT sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki. Tuotteet ovat aika edullisia, mutta silti kokemukseni mukaan laadukkaita. Tämä Mossan ohut kasvoöljy sisältää vadelma-, tyrni-, jojobansiemen-, manteli-, avokado-, oliivi-, aprikoosi-, luumu-, helokki-, ruusunmarja, kaura- ja tomaattiöljyä. Öljy ei ole kaikista kuivimpia, mutta ei kuitenkaan tunnu rasvaiselta.

Hinta: 15-16 € / 30 ml
Saatavuus: Monet luonnonkosmetiikkaa myyvät liikkeet ja verkkokaupat, kuten Hyvinvoinnin.fi* ja Stoorla.fi*

Öljyt tekevät hyvää iholle talviaikana, mutta sen lisäksi se saa ihon ja jopa meikin näyttämään paremmalta. Öljy meikin alla estää meikkivoiteen kuivahtamista aika kivasti. Säilyy se kiva ja nuorekas hehku kasvoilla. Itselleni sopivat paremmin nämä kuitenkin aika keveät kasvoöljyt. Näillä öljyillä iho ei jää rasvaiseksi.

Käytätkö kasvoöljyä syksyllä ja talvella?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Onhan Mossa! Edullinen, luonnonkosmetiikkaa, keveä ja helposti saatavissa. Ihan 5 parasta -kamaa! 😉

Kommentit

Käytän öljyjä syksyllä ja talvella ja kesälläkin silloin tällöin. Kaksi suosikkiania löytyi tästä listauksesta: Dr. Botanicals ja Mossa. Oikein odotin, että kai nyt Mossa on mahtunut listalle. On vieläpä niin edullisen hintainenkin ja hyvä!

Onhan Mossa! Edullinen, luonnonkosmetiikkaa, keveä ja helposti saatavissa. Ihan 5 parasta -kamaa! 😉

Ai että, kun sä muistutit tuosta Academiklinikenin öljystä.. Mulla oli se pieni pullo kans ja se oli kyllä loistavaa tavaraa! Mutta hitto mikä hinta. Toi L’Occitanen kiinnostaisi näistä esittelemistäsi kyllä eniten, aivan ihana pullo ja nimi 😅.
Mossan öljy löytyy, kun se tuli Bettestä.. Hassu tuoksu siinä. Olen joskus vähän buustannut sillä vartalovoidetta ja pitäisi ehkä löytää joku HALPA ja hyvä öljy vartalolle..?
The Ordinaryn rosehipseed-oil on ihan huippu öljy, mutta niin paksua, että käytän vain öisin. Mulla on niin pintakuivaiho, että epäpuhtaudet jää epämääräisiksi tukkeumiksi joita ei saa puristettua eikä mitään… Ne vaan on. Mutta toi rosehippi pelasti siltä. Aluksi pelkäsin, että naama räjähtää pahemmin öljystä..
Täällä lapset pieree kilpaa.. yööööh… 😂.. Rattoisaa viikonloppua!

Niinpä! Hinta on kova.

Tuo Ordinaryn öljy on tulossa minulle. Tein tilauksen Elevenille, joten testaan sen tässä talven aikana. Eikö olekin jännä, kun öljy ei välttämättä pahenna tilannetta, vaan nimenomaan parantaa. Iho pehmenee, joten se kaikki lika pääsee sieltä ulos. Mulla on nyt ihon puhdistautuminen käynnissä. Kuukauden verran on ollut melkoista kukintaa.

Todellakin käytän, tämä hetken lempparit on Esse ja phFormulan SOS. 🙂 Molemmissa on aivan ihana tuoksumaailma, Esse tuoksuu vaniljalta ja SOS karkilta.

Uuuuu… karkilta?! 😍

En ole ,koska käytän chanelin öljypohjaista voidetta päivittäin,mutta olisi varmaan hyvä lisä!

Chanelin öljypohjaista voidetta en ole kokeillut, mutta Biothermillä on mielettömän ihana öljygeeli.

Tärkeintä ja olennaisinta on lukita se kosteus, joten öljypohjainen voide kuulostaa hyvältä suojalta. 🙂

Minä olen viime aikoina löytänyt öljyt.
Tällä hetkellä käytössä Dermosilin porkkanaöljy iltakäyttöön, päivisin tuntuu,että meikkipohja ei kestä jos alla on yhtään öljyä.
Kesällä öljy korvasi kosteusvoiteen kokonaan (siis sen varsinaisen) ja latasin ihon täyteen vesipitoista kosteutta seerumeilla ja rasvattomia kosteustuotteilla ja päälle taputtelin tuota porkkanaöljyä. Nyt ilmojen viilennyttyä laitan alle vielä kosteusvoiteen.
Seuraavaksi vuoroaan odottaa tämä:
https://theordinary.com/product/rdn-100pct-cold-pressed-virgin-marula-oil-30ml?redir=1

On kyllä epäpuhtaudet vähentyneet selkeästi ja mustapäätkin tulevat paljon helpommin ulos ihosta, kun se on kosteutettu ja pehmeä.

Tuntuu ajatuksien vastaiselta käyttää öljyä epäpuhtaalle iholle, eikö? Mutta kun vain riittävä lämpö tai rasva voivat tehota rasvaan. Toki on sitten niitä voimakkaita, pinta-aktiiviaineita, jotka tehoavat rasvaan, mutta ne eivät ole iholle niin hyväksi ja silloin usein pintaan syntyy kova kuori. Sitä ei sitten helposti läpäistä ja taas tali muhii ihossa. Öljyt puhdistaa hyvin ja pehmentävät iho, jotta se voi puhdistua tai sitä voi puhdistaa. BHA-happo tehoaa myös, koska se läpäisee rasvaa.

Ostin tosi laadukkaan ja peittävän peiteaineen, ykskstään se saa silmen alla olevan ihon näyttämään kuivalta. Sekoitan silmänympärysvoidetta joukkoon ja joskus Phytomer Rosée Soin kasvöljyä ihan pienen tipan. Sitä on tilkkanen jäljellä ja odottelen juuri tilaamaani The Ordinaryn 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil-öljyä. Löysin öljyt kolme vuotta sitten ja olen käyttänyt vinkkisi mukaan lukitsemaan kosteuden iholle, varsinkin kangasnaamion jälkeen. Elevenin joulukalenterista tullutta öljyä olen säästellyt, mutta sitähän riittää tosi vähäinen määrä.

Hyvä kikka! Itse teen talven kylmimpinä aikoina niin, että painelen viimeiset öljyn rippeet sormistani silmien alle. Sitten kun laitan kosteuttavan peiteaineen, pysyy iho silemmän näköisenä. 🙂

Mulle on tulossa tuota Ordinaryn öljyä. Tein tilauksen Elevenille, ja tilasin monia Ordinaryn tuotteita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *