Julkkikset

Maria Ohisalo odottaa esikoistaan syntyväksi jouluna: ”Vastuu tuntuu käsittämättömän isolta ja tärkeältä”

Ministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi tiedotustilaisuudessa odottavansa lasta Miika-puolisonsa kanssa.

Teksti:
Viivi Aaltovesi
Kuvat:
Sampo Korhonen

Maria Ohisalo odottaa perheenlisäystä.

Ministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi tiedotustilaisuudessa odottavansa lasta Miika-puolisonsa kanssa.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo odottaa lasta. Hän kertoi asiasta tunteikkaassa tiedotustilaisuudessa. Vihreiden tiedotteen mukaan Marian, 36, ja hänen Miika-puolisonsa esikoisen on määrä syntyä jouluna.

– Tämä asia on jännittävä ja valtavan suuri. Suurempi kuin oikein mikään, mitä olen elämässäni kohdannut. Vastuu tuntuu käsittämättömän isolta ja tärkeältä. Olemme tästä puolisoni kanssa enemmän kuin onnellisia, Maria totesi puheessaan.

Hän aikoo jatkaa töissä marraskuulle. Syksyllä vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä päättävät, kuka tuuraa Mariaa ministerinä kevään ajan. Puheenjohtajapestin tuuraajasta taas päättää vihreiden puoluehallitus.

Tiedotustilaisuuden lopuksi Maria kiitteli suomalaista terveydenhuoltoa ja sitten puolisoaan:
– Kiitos rakas Miika, että kuljemme tätä upeaa matkaa yhdessä, ja kohta toivottavasti kolmistaan.

Puoliso löytyi Tinderistä

Maria on pitänyt yhtä puolisonsa kanssa vuodesta 2015. Hän kertoi alkuvuonna 2021 Kotiliedessä, että pariskunta löysi aikanaan toisensa Tinderistä ja muutti yhteen puolisen vuotta ensitapaamisen jälkeen.

Naimisiin Maria ja Miika menivät uutenavuotena 2020. Ensin he kävivät maistraatissa ja pitivät sen jälkeen tutuille juhlat.

– Kumppanin löytyminen on elämän tärkeimpiä asioita: että kohtaa luotettavan ihmisen, jonka kanssa on hyvää ja turvallista olla ja jota rakastaa täysillä. Se on valtava onni ja etuoikeus, ihan parasta, Maria sanoi Kotiliedelle.

Lue lisää Maria Ohisalosta: Vihreiden Maria Ohisalo varttui alkoholin varjossa: ”Jännitin etukäteen, millaisessa kunnossa isä tulee minua hakemaan”

Äitejä suomalaisen politiikan huipulla

Maria Ohisalo kertoo vihreiden tiedotteessa hakevansa jatkokautta puolueensa puheenjohtajana. Tulevasta puheenjohtajasta päätetään syksyn puoluekokouksessa.

Mariasta ei suinkaan tule ainoa pienen lapsen äiti suomalaisen politiikan huipulla. Opetusministeri Li Andersson sai esikoistyttärensä tammikuussa 2021, valtiovarainministeri Annika Saarikolla on kaksi alle kouluikäistä poikaa ja pääministeri Sanna Marin on 3-vuotiaan tytön äiti.

Li Andersson kommentoi poliitikon työn ja perhehaaveiden yhdistämistä kesällä 2020 ilmoittaessaan somessa raskaudestaan:

– Olen tällä hetkellä unelmatyössäni opetusministerinä, mutta politiikka ei voi myöskään tarkoittaa sitä, että henkilökohtaiset unelmat voisi tai pitäisi sivuuttaa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole vielä nykypäivänäkään helppoa, ja ajattelen, että nämäkin lasikatot rikkoutuvat vain rikkomalla niitä.

Annika Saarikko jätti vuonna 2019 asettumatta ehdolle keskustan puheenjohtajakisaan, koska odotti kuopustaan. Sittemmin Annika palasi politiikkaan ja tuli myös valituksi keskustan puheenjohtajaksi.

Lue Annika Saarikon arjesta ministerinä ja pienten lasten äitinä: Ministeri Annika Saarikko arjestaan: ”Avun saaminen on ratkaisevaa perheemme hyvinvoinnin kannalta”

X