Julkkikset

Näyttelijä Ernest Lawson julkaisi koskettavan tekstin perhettä kohdanneesta keskenmenosta: ”Me ei oltukaan ainoat”

Vuonna 2019 Ernest ja hänen perheensä kokivat keskenmenon. Suru tuntui tukehduttavalta. Nyt Ernest kertoo mietteistään podcast-jakson lisäksi Instagramissa.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Om-Arkisto

Ernest Lawson avaa tuntemuksiaan Instagramissa perhettä kohdanneesta surusta.

Vuonna 2019 Ernest ja hänen perheensä kokivat keskenmenon. Suru tuntui tukehduttavalta. Nyt Ernest kertoo mietteistään podcast-jakson lisäksi Instagramissa.

Näyttelijä Ernest Lawson, 33, kertoo Instagramissa hänen perhettään pari vuotta sitten kohdanneesta surusta: raskaus meni kesken. Tekstin yhteydessä jaettu kuva on samalta päivältä, kun keskenmeno tapahtui.

Ernest kuvailee surua murskaavaksi ja tukehduttavaksi.

”Pitkään me pidettiin tää tarina meidän kahden välisenä. Mun ja vaimon salaisuus. Mutta kun siitä vihdoin uskalsi puhua läheisille, me tajuttiin että muutkin oli kokenut samaa. Me ei oltukaan ainoat”, Ernest kirjoittaa.

Hän toteaa, että suru on muuttunut ajan myötä – siihen on uusia tullut uusia sävyjä, merkityksiä ja ymmärrystä.

”- – ilman sitä menetystä me ei oltais saatu meidän toista, täydellistä tytärtä.”

Päivityksessään Ernest sanoo puhuvansa keskenmenosta, jotta murtaisi tabuja. Hän toivoo myös perheensä tarinan antavan vertaistukea muille. Ensimmäisen kerran hän kertoi asian julkisuuteen Roope Salmisen podcastissa Kolme Käännekohtaa.

Ernestin suurin unelma toteutui isyyden myötä

Ernestin ja hänen vaimonsa esikoinen syntyi vuonna 2017. Anna-lehti kertoi vuonna 2018 tyttären syntymän ollen Ernestin suurin unelma.

– Olen aina tiennyt haluavani lapsen. Näin itseni nimenomaan pienen tytön isänä.

Vuonna 2018 Ernest kertoi Annalle myös kaikesta uudesta, mitä isyys on tuonut mukanaan.

– Olen oppinut isäksi tultuani uudenlaista rakkautta, Ernest sanoi.

Mös vaipanvaihtotaidoista tuli tuttua.

– Kun – – vaihdan vaipan yhtään kulmia kurtistamatta ja nenää kääntämättä, tunnen, että olen isä ja sitä kautta mies.

Lue myös: Manuela Bosco ja Tuure Kilpeläinen odottavat lasta – kaksi keskenmenoa taustalla

Yli vuosikymmen yhteiseloa

Pariskunnalle syntyi toinen tytär vuonna 2020. Ernest on ollut yhdessä vaimonsa kanssa reilu kymmenen vuotta. Hän kertoi Annalle vuonna 2018, että ihastui vaimoonsa ensisilmäyksellä.

Keväällä 2021 Ernest julkaisi Instagramissaan söpön kuvakollaasin pariskunnan yhessäolon alkuajoilta. Kuvan viereen on kirjoitettu teksti:

Kuvassa näkyvät kaksikymppiset alko seurustella tasan kymmenen vuotta sitten. Kymmenen! Miettikää! Vuosikymmenen ajan hän on jaksanut kuunnella mun typeriä vitsejä. Jos Nobeleita jaettais kärsivällisyydestä, niin hän olis aika vahvoilla. Ja jos niitä jaettais kauneudesta, niin muilla ei ois mitään tsäänssejä.

Pari tapasi opettajakoulutuksessa, sillä Ernest on myös luokanopettaja. Suurelle yleisölle hän on tuttu näyttelijänä ja juontajana. Useammalle Putous-kaudelle osallistunut Ernest on tänä syksynä mukana Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

X